«Εχει περισσότερα ο Μέσι»

20:47 4/4/2011 - Πηγή: Gazzetta
Σύγκριση ανάμεσα σε Λέο Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο έκανε ο Ζεράρ Πικέ, τονίζοντας ότι ο συμπαίκτης του στην Μπαρτσελόνα «έχει περισσότερα». Για Γκουαρδιόλα και Φέργκιουσον μίλησε επίσης ο Καταλανός αμυντικος.«Ο Μέσι έχει περισσότερα. Ο Ρονάλντο ντριμπλάρει καλά, είναι εξαιρετικός στις κεφαλιές, όμως ο Λέο είναι πιο άμεσως με τη μπάλα. Πάντα κάνει περισσότερα από το να βάλει ένα γκολ» είπε αρχικά ο διεθνής στόπερ, ο οποίος συνέχισε τονίζοντας ότι είναι πιο εύκολο για έναν αμυντικό να μαρκάρει τον Κριστιάνο: «Πρέπει να τον κάνεις να παίξει με το αριστερό, δεν είναι το ίδιο καλός όπως με το δεξί,
ενώ πρέπει να τον αποτρέψεις από το να κινηθεί προς το κέντρο». Ο πρώην άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μίλησε επίσης για το πως μπήκε στην πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα ο Μέσι, σχολιάζοντας ότι οι συμπαίκτες του θεωρούσαν ότι θα είναι πολύ αδύναμος. «Αναρρωτιόμασταν τί έκανε μαζί μας, όμως από την πρώτη προπόνηση δεν μπορούσαμε να του πάρουμε τη μπάλα και ακόμα δεν μπορούμε. Η αδυναμία που είχε ήταν η φυσική του κατάσταση, στο δεύτερο ματς έσπασε το πόδι του».

Ο Πικέ, που είναι απόλυτος πρωταγωνιστής τις τελευταίες εβδομάδες και λόγω... Σακίρα αλλά και για το γκολ κόντρα στην Βιγιαρεάλ, είπε ότι το αγγλικό στιλ παιχνιδιού του έμαθε να χρησιμοποιεί περισσότερο το κορμί του στις μονομαχίες στο ένας εναντίον ενός και να βελτιώσει τη φυσική του κατάσταση. Επίσης εξέφρασε την άποψη ότι δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στον προπονητή του στους Μπλαουγκράνα, Πεπ Γκουαρδιόλα και τον πρώην, Αλεξ Φέργκιουσον. «Ο Γκουαρδιόλα μπορεί να φωνάξει όσο και ο Φέργκιουσον, όμως επιλέγει να μην το κάνει. Προσπαθεί περισσότερο να κάνει διάλογο και να εξηγήσει τι λειτουργεί καλά και τι όχι, ενώ ο Φέργκιουσον είναι περισσότερο παρορμητικός, όμως και οι δύο έχουν τον τρόπο τους για να δώσουν κίνητρα στους παίκτες».
Keywords
Τυχαία Θέματα