«Αξιοσημείωτη αλλά με αδυναμίες»

Για την κίνηση των Supporters μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό ο Κυριάκος Χήνας, τονίζοντας τα θετικά αλλά κι αυτά που πρέπει να διορθωθούν. Αναλυτικά όσα είπε στον Sentra FM ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Ένωσης Φίλων ΑΕΚ και ιδρυτικό μέλος της Ένωσης 1924.

«Θεωρώ ότι σε ώρες πολύ κρίσιμες για την Α.Ε.Κ. είναι ολέθριο να λειτουργούν οπαδόμετρα. Τώρα δοκιμάζονται άλλα πράγματα, είναι τα ανακλαστικά ενότητας και υπεύθυνων προτάσεων από τους "Ενωσίτες". Γι' αυτό,
λοιπόν, είναι αξιοσημείωτη η πρωτοβουλία των Supporters, γιατί στηρίζεται στη συμμετοχή του απλού φιλάθλου, έναν προσανατολισμό που υπηρετούμε εδώ και πολλούς μήνες, με σαφείς προτάσεις στις γενικές συνελεύσεις της Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ., με άρθρα στον Τύπο και στο διαδίκτυο και με ημερίδες σε κεντρικά ξενοδοχεία και σε μαζικούς χώρους.

Όμως θεωρώ ότι αναγκαία αυτή η ενότητα όχι μόνο δεν αποκλείει το διάλογο, αλλά επιβάλλει μια κριτική για να βελτιωθούν οι αδυναμίες που έχει η πρόταση των Supporters. Αδυναμίες οι οποίες είναι πολλές και δομικές. Καλείται ο απλός "Ενωσίτης" να συμμετάσχει με κατώτερο όριο 200 ευρώ, σε μια περίοδο οριακής δοκιμασίας των οικονομικών, γιατί είναι πολύ μεγάλο το ποσό αυτό για τα απλά λαϊκά στρώματα. Παράλληλα δεν δίνεται η ευκαιρία στο απλό μέλος να συμμετέχει σε μια σειρά προσπαθειών που την ονομάζουμε "Εταιρική Διακυβέρνηση".

Δηλαδή στον άμεσο έλεγχο των οικονομικών της Π.Α.Ε., στην εκλογή του απλού μέλους, έστω και με μια μετοχή στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας. Όλοι αυτοί θα συμμετέχουν στην εταιρία Supporters και όχι στην Π.Α.Ε. ΑΕΚ. Είναι δυο διαφορετικά τμήματα αυτά, έμμεσα είναι τα αντανακλαστικά τους και δεν είναι καθόλου άμεση η συμμετοχή και η πρόσβαση του απλού μετόχου στην Π.Α.Ε. ΑΕΚ".

Για την άμεση συμμετοχή του απλού μετόχου και για το αν θα έδινε μεγαλύτερο κίνητρο συμμετοχής, απ' ότι υπάρχει τώρα:

"Βεβαίως και τη συμμετοχή του σε όλα τα επίπεδα συναπόφασης και λειτουργίας και πάνω απ' όλα να του παρέχεται η ευκαιρία να ψηφίζει για το παραμικρό θέμα το οποίο ανοίγει η Π.Α.Ε. Αυτό σημαίνει "κοινωνικοποιημένη Π.Α.Ε.". Ο όρος λαϊκή βάση έχει ξεθυμάνει, έχει χρωματιστεί αρνητικά από τις μέχρι τώρα προσπάθειες. Χρησιμοποιούμε τον όρο κοινωνικοποιημένη Π.Α.Ε., γιατί ο κάθε απλός άνθρωπος, με αυτό που συγκινεί την ψυχή του, με το όραμα μιας άλλης Α.Ε.Κ., μπορεί να συμμετάσχει σε κάθε επίπεδο εξουσίας και συναπόφασης".

Για το γεγονός ότι το μοντέλο που ακολουθεί είναι όμοιο με εκείνο που υπάρχει στην Ισπανία, και συγκεκριμένα στην Ρεάλ και στη Μπαρτσελόνα:

«Απολύτως, αρκεί να μην το συκοφαντήσουμε και το σπιλώσουμε, ότι δήθεν πάμε να γίνουμε Μπαρτσελόνα. Πάμε να υιοθετήσουμε το μοντέλο της Μπαρτσελόνα, ένα μοντέλο που είναι εξαιρετικά ρεαλιστικό και εφικτό, γιατί ο απλός μέτοχος μετέχει άμεσα και ρεαλιστικά στην εταιρία της Α.Ε.Κ. και όχι σε μια άλλη εταιρία, η οποία θα συμμετέχει έμμεσα και ανακλαστικά στην εταιρία της Α.Ε.Κ.".

Για τα προβλήματα δυσλειτουργίας π
Keywords
Τυχαία Θέματα