Αuf wiedersehen Άιντραχτ...

Η Άιντραχτ δεν τα κατάφερε απέναντι στην Ντόρτμουντ, από την οποία ηττήθηκε με 3-1, και υποβιβάστηκε στην Τσβάιντε Λίγκα. Μεγάλη ανατροπή για Βόλφσμπουργκ (3-1 την Χοφενχάιμ), που παρέμεινε στην κατηγορία, ενώ στα μπαράζ θα παίξει η Γκλάντμπαχ! Το πάλεψε η Άιντραχτ... Η Άιντραχτ ήθελε να… χαλάσει τη φιέστα της Ντόρτμουντ και έφτασε πολύ κοντά στο να το καταφέρει. Με τον Φέρμαν να κάνει εντυπωσιακές αποκρούσεις και να είναι ο κορυφαίος της ομάδας του και τον Φάνη Γκέκα να δίνει την ασίστ στοn Ρόντε, ο οποίος άνοιξε, η ομάδα της Φρανκφούρτης προηγήθηκε
στο «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ» με 1-0 και έδειχνε ικανή για το… θαύμα.

Οι γηπεδούχοι ήταν πολύ καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο και έχασαν πάρα πολλές ευκαιρίες για να σκοράρουν. Κορυφαία τους στιγμή ήταν στο 12’, όταν ο Φέρμαν απέκρουσε το πέναλτι που εκτέλεσε ο Μπάριος, με τον Γερμανό τερματοφύλακα να… κατεβάζει τα ρολά στο πρώτο μισό της αναμέτρησης!

Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 45’, όταν ο Γκέκας από μακρινή μπαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Βαϊντενφέλερ και στη συνέχεια δεν έπιασε καλά το σουτ, για να απομακρύνουν την μπάλα οι αμυντικοί.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες της Μπορούσια βρήκαν το δρόμο προς την εστία του Φέρμαν, αρχικά με τον Λούκας Μπάριος στο 68’, μετά την πολύ καλή προσπάθεια του Πίζεκ, και στη συνέχεια στο 72’ με τον Ρους να σκοράρει εναντίον της ομάδας του στην προσπάθειά του να διώξει… Στο 80’ οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι, ο Ριβέρο αντίκρισε την κόκκινη κάρτα, όμως ο Ντέντε στο τελευταίο του παιχνίδι με τη φανέλα της Ντόρτμουντ δεν κατάφερε να σκοράρει, καθώς και πάλι ο Φέρμαν απέκρουσε… Ο Μπάριος διαμόρφωσε το τελικό 3-1 στο 90’.

Η Άιντραχτ γνώρισε για τέταρτη φορά στην Ιστορία της την πίκρα του υποβιβασμού και επιστρέφει στη δεύτερη κατηγορία μετά το 2005, ενώ έγινε η μοναδική που κατάφερε να υποβιβαστεί στην Μπουντεσλίγκα, έχοντας συγκεντρώσει 26 βαθμούς στον πρώτο γύρο… Μεγάλη ανατροπή και παραμονή για Βόλφσμπουργκ! Η Βόλφσμπουργκ κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος της 1-0 και έφυγε από το Χοφενχάιμ με νίκη 3-1, που της εξασφάλισε την παραμονή στην Μπουντεσλίγκα! Στο πρώτο ημίχρονο και οι δύο ομάδες είχαν τις ευκαιρίες τους για να σκοράρουν, όμως πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-0. Η Χοφενχάιμ πήρε το προβάδισμα με τον Φιρμίνιο στο 49’ και στη συνέχεια κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο. Οι γηπεδούχοι έχαναν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη με τον Μπενάλιο να κάνει εκπληκτικές επεμβάσεις και να κρατάει το σκορ στο 1-0. Εκεί που όλοι περίμεναν το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων οι «Λύκοι» έφεραν το παιχνίδι στα ίσα στο 60’! Ο Ζόσουε έβγαλε πολύ ωραία κάθετη πάσα στον Μάντζουκιτς, ο οποίος με πολύ ωραίο πλασέ έκανε το 1-1. Ο Κροάτης «χτύπησε» ξανά στο 74’ και με κεφαλιά έκανε το 2-1, το οποίο εξασφάλιζε την παραμονή! Το άγχος… εξαφανίστηκε, καθώς οι φιλοξενούμενοι γνώριζαν τα άλλα αποτελέσματα και ο Ρίχτερ στο 78’ με ωραίο σουτ διαμόρφωσε το τελικό 3-1 και η Βόλφσμπουργκ θα αγωνίζεται και την
Keywords
Τυχαία Θέματα