Άρης, η επιστροφή

18:52 2/4/2011 - Πηγή: Gazzetta
Ο Άρης αγχώθηκε μόνο στο τελευταίο τρίλεπτο του αγώνα με το Μαρούσι (82-71) και με κορυφαίους τους Μπάβτσιτς, Σλούκα, Χαραλαμπίδη πήρε τη μεγάλη νίκη που του δίνει όραμα για τριάδα.Η καλή μέρα για τον Άρη φάνηκε από νωρίς, όταν και στο 5’ είχε ήδη ξεφύγει με +9 (4-13) έχοντας βγάλει εκτός αγώνα τον Μπάγκαριτς, το μεγαλύτερο όπλο των γηπεδούχων. Οι περιφερειακοί του Λευτέρη Σούμποτιτς πίεσαν και χάρη στα πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας έξω από τη γραμμή των 6,75 μ. (4/6 στο δεκάλεπτο) η διαφορά σταθεροποιήθηκε σε διψήφια
επίπεδα μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου (16-27).

Το Μαρούσι αδυνατούσε να βρει ρυθμό στο παιχνίδι του, αφού δεν μπόρεσε να τρέξει στο ανοικτό γήπεδο και να πετύχει εύκολους πόντους. Ο Σκορδίλης χρεώθηκε από νωρίς με φάουλ, αλλά ο Μπάβτσιτς τα πήγε περίφημα κοντά και μακριά από το καλάθι πετυχαίνοντας 12 πόντους στο πρώτο ημίχρονο με 2/2 τρίποντα.

Ο Άρης έφθασε χωρίς δυσκολία στο +18 (23-41, 17’) εκμεταλλευόμενος τα λάθη του Αμαρουσίου, αφού η τριάδα των Σλούκα, Μπράουν, Χαραλαμπίδη καραδοκούσε και ωθούσε την ομάδα τους στον αιφνιδιασμό.

Το Μαρούσι ήταν νωθρό στην επίθεση και κατάφερε να μειώσει στο -12 (35-47, 23’) μόνο όταν πίεσε στην άμυνα και σταμάτησε να ψάχνει πόντους από τον Μπάγκαριτς που ήταν περιορισμένος από τους ψηλούς των γηπεδούχων. Παρόλα αυτά, ο Άρης σταμάτησε γρήγορα το ρυθμό του Αμαρουσίου και έφθασε γρήγορα τη διαφορά στο  +19 (39-58, 28’) έχοντας σε πολύ καλή μέρα τον Μπάβτσιτς, του οποίου η τροφοδότηση ήταν κύριο μέλημα των φιλοξενούμενων.

Όσο και αν προσπαθούσαν να μειώσουν οι παίκτες του Βαγγέλη Αλεξανδρή μέχρι τα μέσα της τελευταίας περιόδου (48-64, 35’) τους πρόδιδαν τα εύκολα λάθη. Κάπου εκεί όμως, ο Άρης χαλάρωσε και οι γηπεδούχοι πέτυχαν αρκετά εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό μειώνοντας σε 64-70, ένα λεπτό πριν τη λήξη με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιάννη Γκαγκαλούδη.

Οι παίκτες του Αλεξανδρή κατέφυγαν έπειτα στη λύση των φάουλ μέχρι το τέλος του αγώνα προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν τυχόν αστοχία των φιλοξενούμενων. Ο Άρης ωστόσο δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης και με 8/8 βολές διατήρησε την υπέρ του διαφορά και πήρε τη μεγάλη νίκη με 82-71.

Τα δεκάλεπτα: 16-27, 28-45, 44-60, 71-82
Keywords
Τυχαία Θέματα