Αποφασισμένος να αποχωρήσει ο Πλεξίδας

Την τελεσίδικη απόφασή του να αποχωρήσει από την προεδρία του ΑΟ Τρικάλων και γενικότερα το ελληνικό ποδόσφαιρο γνωστοποίησε ο Βαγγέλης Πλεξίδας, ύστερα από την «αθωωτική» απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής στην υπόθεση Κομπότη.Ο μεγαλομέτοχος της «κυανέρυθρης» ΠΑΕ εξέφρασε την πρόθεσή του να παραιτηθεί από τον ΑΟΤ, ύστερα από την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Football League να απαλλάξει τον κ. Κομπότη για την υπόθεση δωροδοκίας
στον αγώνα με τον Λεβαδειακό. Την πρόθεσή του αυτή μάλιστα ανακοίνωσε και στους ποδοσφαιριστές του. Ο ισχυρός άνδρας των Τρικάλων με τηλεφωνική παρέμβαση στον ραδιοφωνικό σταθμό «Νέα Λέσχη», τόνισε πως η απόφασή του να παραιτηθεί αφορά όλο το φάσμα του ελληνικού ποδοσφαίρου, ωστόσο ξεκαθάρισε πως θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό της ομάδας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βαγγέλη Πλεξίδα στη «Νέα Λέσχη»:

Για την απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΑΕ είπε: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο μπορεί να δηλώσει παραίτηση μετά από αυτό. Παραίτηση δηλώνω και εγώ από τη θέση του προέδρου. Είναι τελεσίδικη η απόφασή μου ότι φεύγω από αυτό που λέγεται ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά θα είμαι κοντά στον ΑΟ Τρίκαλα. Η απόφαση μου δεν είναι εν βρασμώ ψυχής».

Επιπλέον, ο μεγαλομέτοχος του ΑΟΤ ξεκαθάρισε πως δεν θα εγκαταλείψει την ομάδα και πως απλά κουράστηκε να κατέχει θεσμική θέση στην ομάδα: «Δεν παρατώ καμία μάχη... η μάχη του ΑΟΤ θα τελειώσει μετά από τα πλέι οφ. Δεν φεύγω από τον ΑΟ Τρίκαλα και μπορεί να μην ήμουν ποτέ φίλαθλος των Τρικάλων αλλά τα τέσσερα τελευταία χρόνια είμαι ο πιο θερμός. Την ομάδα την έφτιαξα και είναι η ψυχή μου. Εξάλλου ο ΑΟΤ δεν έχει γυάλινα πόδια. Τα λεφτά είναι εξασφαλισμένα μέχρι το τέλος της χρονιάς»

Για την επόμενη ημέρα του ΑΟΤ... ο μεγαλομέτοχος τόνισε: «Η επομένη μέρα του ΑΟΤ είναι... ο ΑΟ Τρίκαλα. Δεν θα σταματήσει με τίποτα η υπόθεση Κομπότη. Το μαχαίρι θα φτάσει μέχρι το κόκαλο. Ο Λεβαδειακός είναι δεδομένο ότι θα πέσει».

Κλείνοντας, ο Βαγγέλης Πλεξίδας έστειλε και ένα μήνυμα στους φιλάθλους: «Ο ΑΟΤ είναι μια καθαρή ομάδα και δε θα μπει ποτέ σε παράξενες διαδικασίες. Η ομάδα του ΑΟΤ στο τέλος της χρονιάς θα πάει Σούπερ Λίγκα και θα πάει με το κεφάλι ψηλά».

Τέλος, τηλεφωνική παρέμβαση στη ραδιοφωνική εκπομπή έκανε και ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ Τρίκαλα, κ. Νίκος Αλεξίου, εκφράζοντας την έκπληξή του για την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής: «Είναι μια απόφαση που δεν μπορώ να κατανοήσω, από μια πειθαρχική επιτροπή η οποία δεν κάλεσε καν την ΠΑΕ Λεβαδειακός, τη στιγμή μάλιστα που εκκρεμεί το ποινικό δικαστήριο. Φυσικά η απόφαση είναι πρωτοβάθμια και θα δούμε την πορεία της υποθέσεως πώς θα εξελιχθεί. Καλό θα είναι όλοι να είμαστε υπομονετικοί σε τέτοιες υποθέσειςΗ απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής δεν τιμά την αλήθεια. Ας έβγαινε πρώτα η απόφαση του ποινικού δικαστηρίου και μετά ας προχωρούσε η ΕΠΑΕ στο να βγάλει αποφάσεις. Εμείς σαν ΑΟ Τρίκαλα θα κάνουμε κάθε νόμιμη ενεργεία που προβλέπεται για να αποκατασταθεί το ζήτημα. Είμαστε
Keywords
Τυχαία Θέματα