Από την άνοδο στην πτώση...


Ο Ντουντού Σεαρένσε βρίσκεται σύμφωνα με τα τελευταία ρεπορτάζ κοντά στην αποχώρηση του από τον Ολυμπιακό και το gazzetta.gr θυμίζει το χρονικό της ανόδου και της... πτώσης του Βραζιλιάνου μέσου.
Ντουντού Σεαρένσε, η γνωριμία...

Το πρώτο «φλερτ» του Ντουντού Σεαρένσε με τον Ολυμπιακό έγινε το καλοκαίρι
του 2007, αφού οι Πειραιώτες αναζητούσαν τον ηγέτη της μεσαίας γραμμής της ομάδας και πρώτος μεταγραφικός στόχος ήταν ο Βραζιλιάνος άσος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.
Οι Έλληνες φίλαθλοι τον γνώρισαν ουστιαστικά μέσα από ένα... χιλιοπαιγμένο βιντεάκι που έπαιζε σε όλα τα τηλεοπτικά αθλητικά δελτία, όπου ο Ντουντού σκόραρε με τους Ρώσους κόντρα στο Αμβούργο, στο Champions League.

Εκείνη την χρονιά οι δύο πλευρές δεν πέρασαν... βέρες, ο Ντουντού έμεινε στην παγωμένη Μόσχα, ενώ στον ζεστό Πειραιά ήρθε ο Αργεντινός, Κριστιάν Λεντέσμα, ο οποίος βοήθησε τον Ολυμπιακό στο Champions League εκείνης της περιόδου να διακριθεί, οι τραυματισμοί και η αλλαγή περιβάλλοντος δεν τον βοήθησαν όμως να προσαρμοστεί ποτέ.
Οι Πειραιώτες ήθελαν κάτι πιο σίγουρο για την μεσαία τους γραμμή...

Ντουντού Σεαρένσε, η μεταγραφή!

Ένα χρόνο μετά και συγκεκριμένα το καλοκαίρι του 2008, ο Ντουντού Σεαρένσε βρίσκεται ξανά στα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων και όλα δείχνουν ότι η δεύτερη φορά θα είναι και η... φαρμακερή! Ο Ολυμπιακός του Σωκράτη Κόκκαλη κάνει κίνηση «ματ», αφού «σκάει» στους Ρώσους της ΤΣΣΚΑ περίπου 6... ζεστά εκ. ευρώ και ο Βραζιλιάνος ντύνεται στα «ερυθρόλευκα»!
Η ομάδα του νεοφερμένου τότε, Ερνέστο Βαλβέρδε βλέπει στο πρόσωπο του Βραζιλιάνου άσου τον ηγέτη της μεσαίας γραμμής, άλλον έναν σταρ που προστίθεται στο ρόστερ μετά τους Μπελούτσι, Ντιόγκο, Λέτο και Γκαλέτι, κάτι που γεμίζει αισιοδοξία τους φίλους των Πειραιωτών για μεγάλα πράγματα στο επερχόμενο Champions League...

Tελικά η μεταγραφή του Ντουντού μοιάζει με σίριαλ και ο Βραζιλιάνος υπογράφει στον Ολυμπιακό λίγες ώρες πριν το κρίσιμο παιχνίδι στην Λευκωσία, όπου οι Πειραιώτες αντιμετωπίζουν την Ανόρθωση στο πλαίσιο των προκριματικών του Champions League, ο Βραζιλιάνος όντας ανέτοιμος αγωνιστικά δεν αγωνίζεται και η συνέχεια είναι γνωστή σε όλους.
Το 3 - 0 και ο αποκλεισμός του Ολυμπιακού στην Ευρώπη σκορπούν απογοήτευση στους φίλους του συλλόγου, οι μετέπειτα όμως εμφανίσεις του Βραζιλιάνου (όπως και του Ντιόγκο) σκορπούν ενθουσιασμό στο Λιμάνι και άπαντες είναι διατεθειμένοι να περιμένουν τον «ευρωπαίο» Ολυμπιακό της επόμενης σεζόν με τον Βραζιλιάνο ηγέτη στη μεσαία γραμμή αλλά και τους υπόλοιπους αστέρες της ομάδας...

Ντουντού Σεαρένσε, η άνοδος!

Ο Ντουντού δείχνει να είναι αυτό που ο Ολυμπιακός έψαχνε από την στιγμή που αποχώρησε από την ομάδα ο Κριστιάν Καρεμπέ. Ο Βραζιλιάνος μπορεί να μην είχε την ταχύτητα και τα «τρεξίματα» του Γάλλου, φαίνεται όμως να δίνει στην μεσαία γραμμή της ομάδας εμπειρία, ταλέντο, καλές μεταβιβάσεις και ηρεμία.
Είναι μαζί με τον Ντιόγκο και τον Γκαλέτι οι MVP εκείν
Keywords
Τυχαία Θέματα