«Απίστευτο αυτό που ζήσαμε»

12:26 9/6/2011 - Πηγή: Gazzetta
Ο ΠΑΟΚ ήταν τελικά ο νικητής στην «μάχη» των μικρών τελικών της Α1 με τον Άρη, με τον Νίκο Σταυρόπουλο να εκφράζει την ικανοποίησή του για την προσεχή παρουσία του «Δικεφάλου του Βορρά» στα προκριματικά της Ευρωλίγκας, ενώ παράλληλα αναφέρεται και στον... παροξυσμό των οπαδών της ομάδας.
  Ο γενικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, Νίκος Σταυρόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra 103,3», τόνισε αρχικά: «Πριν από δύο χρόνια με πίεσε ο ερασιτέχνης να βοηθήσω, η στιγμή ήταν
πολύ δύσκολη. Πέρυσι στον αγώνα με τον Αρη νόμιζα ότι παίζαμε για κάποιο κύπελλο την τελευταία αγωνιστική, αλλά παίζαμε για να σώσουμε την ομάδα στην κατηγορία. Ηταν δύσκολη χρονιά, υπήρχε συμβόλαιο 30 χιλιάδων τον ένα χρόνο και 200 χιλιάδων τον άλλο.

Κανείς δεν πίστευε στη Θεσσαλονίκη ότι θα πάρω έναν προπονητή που είχε βγει Ευρωλίγκα με το Μαρούσι. Εδωσα ένα όραμα στον Σούλη, διάλεξα βοηθό, ο Χάρης Μαρκόπουλος είναι δική μου επιλογή, προσπάθησα να φτιάξω την ομάδα σε αμερικανικά πρότυπα. Αλλαξα όλα τα πρόσωπα και υπήρξε ακόμα και η απειλή ότι όποιος δεν κάνει τη δουλειά του στον τομέα που του αντιστοιχεί, θα φύγει αμέσως».

Επίσης, μίλησε για...

... τα προβλήματα που υπήρξαν στο μεσοδιάστημα, μέχρι να δημιουργηθεί η ομάδα που διεκδίκησε και κατέκτησε το εισιτήριο για την Ευρωλίγκα:

«Θέλαμε να πάρουμε Ελληνες παίκτες που θα είναι κράχτες, που αρνήθηκαν να έρθουν αλλά χθες το βράδυ μας έστειλαν συγχαρητήρια. Υπάρχουν παίκτες που άκουγαν ΠΑΟΚ το καλοκαίρι και έφευγαν. Εχουμε κάνει πλάνο για νεαρούς παίκτες, φερέλπιδες που θα παίξουν σε υψηλό επίπεδο. Θέλουμε να είναι έντονο το ελληνικό στοιχείο».

... την προοπτική της Ευρωλίγκα:

«Εχουμε αρκετό καιρό να μιλήσουμε, αλλά την τελευταία φορά που μου είδα τον Μπερτομέου, στην κλήρωση του περσινού ULEB Cup, μου έκανε έκπληξη που ήξερε τα πάντα που συμβαίνουν στον ΠΑΟΚ. Δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος για το αν θα βγούμε απευθείας στον όμιλο, μάλλον θα παίξουμε προκριματική φάση. Το αν θα γίνει στη Θεσσαλονίκη, “παίζει” αρκετά αλλά θα το δούμε».

... την οικονομική κατάσταση της ομάδας:

«Είναι δύσκολα. Χάρηκα που μία προσπάθεια καρποφόρησε χθες αλλά η επόμενη μέρα είναι δύσκολη. Υπάρχουν οικονομικά προβλήματα παρελθόντων χρόνων που πρέπει να λυθούν σταδιακά και παράλληλα θα πρέπει να προετοιμάσουμε γρήγορα μία ομάδα ανταγωνιστική. Η ουσία είναι ότι δεν θα ξεφύγουμε σε μεγάλα μπάτζετ. Ηταν πολύ χαμηλό το φετινό μπάτζετ για αυτά τα δεδομένα και περίπου στα ίδια θα ήταν και φέτος».

... τη σεζόν που πέρασε, στο σύνολό της και τον Σούλη Μαρκόπουλο:

«Η φετινή χρονιά ήταν απίστευτη, με την τιμωρία των τεσσάρων αγωνιστικών με τον Ολυμπιακό, με τη φυγή του Λάζου, μας έφυγε ο πλέι μέικερ, μας έφυγε ο Σιμς στην αρχή. Στην αρχή είπα στον Σούλη ότι θέλω να μείνει αρκετά χρόνια, εγώ θα είμαι η ομπρέλα και θα καταφέρουμε να κάνουμε τον ΠΑΟΚ την ομάδα που έχει.

Τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρχε σεβασμός. Προσπαθή
Keywords
Τυχαία Θέματα