ΑΜΥΝΑ Vs ΕΠΙΘΕΣΗ

Το ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και ΑΕΛ πέραν από ντέρμπι κορυφής, ανάμεσα σε δύο ομάδες που αγνοούν την ήττα, αποτελεί και παιχνίδι όπου η καλύτερη επίθεση κοντράρεται με την καλύτερη άμυνα.

Μια από τις αγαπημένες φράσεις-κλισέ προπονητών και παραγόντων, είναι αυτή. «Η επίθεση φέρνει τον κόσμο στο γήπεδο, όμως η άμυνα φέρνει τρόπαια στην ομάδα». Το Σάββατο (15/10) δεν θα κριθεί κάποιο τρόπαιο, είναι αρκετά νωρίς άλλωστε, όμως η αναμέτρηση της πιο επιθετικής
ομάδας στο πρωτάθλημα με δέκα γκολ σε πέντε αγώνες, κόντρα στην ομάδα με την καλύτερη αμυντική λειτουργία με μηδέν παθητικό σε τέσσερις αναμετρήσεις, θα φανερώσει αρκετά ενόψει της συνέχειας.

Παραδοσιακά στο Κυπριακό πρωτάθλημα η ομάδα που κατακτά το τρόπαιο είναι ομάδα που σκοράρει, που σκοράρει πολύ, που δεν έχει έναν μόνιμο σκόρερ αλλά 4-5 παίκτες που κυμαίνονται στα όρια του διψήφιου αριθμού τερμάτων. Κάπως έτσι πανηγύρισε το πρωτάθλημα πέρσι το ΑΠΟΕΛ, με τους Σολάρι, Άιλτον, Τρισκόσκι, Μαντούκα, Μαρσίνιο και Γκριντσάροφ να… τραβούν το κουπί στο σκοράρισμα.

Η φετινή σεζόν δείχνει να έχει διαφορές σε σχέση με τις προηγούμενες, αφού τα τέρματα που επιτυγχάνονται στις αναμετρήσεις όλων των ομάδων είναι λιγότερα. Στοιχηματικά μιλώντας τα under είναι περισσότερα από τα over, γεγονός που δεν ίσχυε παλαιότερα. Έτσι με την νέα τάξη πραγμάτων, ίσως φέτος να αλλάξουν τα δεδομένα και ο πρωταθλητής να βγει μέσα από την άμυνα και όχι μέσα από την επίθεση.

Άμυνα Vs Επίθεση λοιπόν και το πρώτο… γερό τεστ είναι προγραμματισμένο για το Σάββατο (15/10) στια 18:00 στο «ΓΣΠ». Ανάλογα με την έκβαση του αγώνα, θα έχουμε πολλά περισσότερα να πούμε τις επόμενες ημέρες.


Πηγή: www.kerkida.net

Keywords
Τυχαία Θέματα