Zωντανός ο Πανιώνιος

Ο Πανιώνιος έμεινε ζωντανός στο κυνήγι της πρόκρισης στη σειρά των τελικών της Α1 πόλο ανδρών, επικρατώντας της Βουλιαγμένης στη Νέα Σμύρνη με 10-8 στα πέναλτι (5-5 κ.α.). Θέαμα δεν προσέφεραν οι δύο ομάδες στον δεύτερο ημιτελικό, όμως το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει κυρίως για τον Πανιώνιο. Σε μια σκληρή αναμέτρηση που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, οι κυανέρυθροι χρειάστηκε να φτάσουν μέχρι τη διαδικασία των πέναλτι για να
κάμψουν την αντίσταση της Βουλιαγμένης και να οδηγήσουν τη σειρά σε τρίτο αγώνα που θα κρίνει και ποια από τις δύο ομάδες θα βρεθεί αντιμέτωπη με τον Ολυμπιακό στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Οι άμυνες είχαν τον πρωτεύοντα ρόλο στο ματς –εξ ου και το 5-5 της κανονικής διάρκειας- με τον Πανιώνιο να κάνει ένα καλό πρώτο ημίχρονο προηγούμενος με 3-1 και τους «μπέμπηδες» να «απαντούν» στην επανάληψη, παίρνοντας κεφάλι στο σκορ για πρώτη φορά με 5-4 με τέρμα του Ελμισιάν.

Από εκεί και έπειτα ακολούθησαν «μάχες», με τον Μάζη να σκοράρει στο τέλος της τρίτης περιόδου φέρνοντας και πάλι το ματς στα ίσια. Κανείς από τους δύο αντιπάλους δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα στα επόμενα οκτώ λεπτά, με αποτέλεσμα να «μετρήσει» επιπλέον χρόνος, αυτός της παράτασης, προκειμένου να αναδειχθεί ο νικητής.

Πρωταγωνιστής ο Γαλανίδης

Ούτε, όμως, η παράταση ήταν αρκετή αφού οι δύο ομάδες πέτυχαν από ένα τέρμα με τους Γούνα και Παπαδόγκωνα, οπότε προχώρησαν στο επόμενο στάδιο, των πέναλτι. Εκεί, «ήρωας» του αγώνα αναδείχθηκε ο Κώστας Γαλανίδης για τους γηπεδούχους, καθώς απέκρουσε τις εκτελέσεις των Κατσαούνη και Ελμισιάν, δίνοντας τη νίκη και μαζί την ευκαιρία στην ομάδα του να διεκδικήσει για μια ακόμη χρονιά την είσοδό της στον τελικό.

Χωρίς Θωμάκο στο Λαιμό

Στο μεταξύ, ο Πανιώνιος θα πάει στο Λαιμό το προσεχές Σάββατο (21/5) με μια σημαντική απουσία αυτή του Γιάννη Θωμάκου. Ο αρχηγός των κυανέρυθρων αποβλήθηκε στην τέταρτη περίοδο με αντικατάσταση, αντίκρισε όμως στη συνέχεια την κόκκινη κάρτα, κάτι που σημαίνει ότι στον επόμενο αγώνα δεν θα μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του. Τα οκτάλεπτα: 2-0, 1-1, 2-4, 0-0
Τα τρίλεπτα της παράτασης: 0-1, 1-0
Τα πέναλτι: 4-2
Πανιιώνιος: Μιράλης 4, Μάζης 2, Παπαδόγκωνας 2, Κοκκινάκης 1, Μουρίκης 1.
Βουλιαγμένη: Βουλγαράκης 2, Κουρλιάφτης 1, Καρούντζος 1, Κατσαούνης 1, Ελμισιάν 1, Γούνας 1, Γκακ 1.
 
Keywords
Τυχαία Θέματα