O βασιλεύς φοράει πράσινα

00:27 1/4/2011 - Πηγή: Gazzetta
Δεν ξέρω ποιος θα πανηγυρίσει το τρόπαιο τα μεσάνυχτα της 8ης Μαϊου στη Βαρκελώνη, γνωρίζει όμως ποιος είναι για τις επόμενες 37 ημέρες ο βασιλιάς της Ευρώπης, καθισμένος πάνω στον άδειο θρόνο της Μπαρτσελόνα.Φοράει πράσινα και το λένε Παναθηναϊκό. Υποθέτω ότι τις τελευταίες 10 μέρες τού υποκλίθηκαν ακόμα και οι εχθροί. Η πρωταθλήτρια του 2010 ξεγυμνώθηκε στα χέρια του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και των παικτών του.

Μοιάζει σαν πρωταπριλιάτικο ψέμα αυτό το 3-1, ευτυχώς όμως η σειρά ολοκληρώθηκε πριν χτυπήσει το ρολόι μεσάνυχτα. Ναι, είναι αλήθεια, η Μπαρτσελόνα μπορεί να χάσει τρεις συνεχόμενους
αγώνες.

Και ο Παναθηναϊκός, ο ίδιος Παναθηναϊκός που αμφισβητήθηκε έντονα από εμάς τους παντογνώστες, είναι ακόμα η ομάδα που κουβαλάει στα κύτταρά της τη σαμπάνια που ήπιαν οι παίκτες της από πέντε ευρωπαϊκά τρόπαια. Ποιος αμφιβάλλει πια ότι οι «πράσινοι» μπορούν να κατακτήσουν φέτος το έκτο;Η Σιένα απέδειξε στην πράξη ότι είναι καλύτερη ομάδα από τον Ολυμπιακό. Αντέδρασε με τρόπο ανδρικό στη συντριβή του πρώτου προημιτελικό και έκανε σκόνη τους «κόκκινους» σε δύο απανωτές αναμετρήσεις στην Τοσκάνη.

Μολονότι ο Ολυμπιακός διαφήμισε παντοιοτρόπως την αλλαγή νοοτροπίας και τη σφραγίδα του Ντούσαν Ιβκοβιτς, εμφανίστηκε στους κρίσιμους αγώνες του μαλακός σαν βούτυρο και διάτρητος σαν ελβετικό τυρί. Ποιος μπορεί να ισχυριστεί σήμερα ότι η ομάδα που φτιάχτηκε με συνταγή «Ντούντα» ήταν έτοιμη να κατακτήσει την Ευρώπη;

Μπορεί να αντιμετώπισε προβλήματα τραυματισμών, κυρίως με τον Τεόντοσιτς, αλλά και η Μοντεπάσκι αγωνίστηκε χωρίς τον ηγέτη της (ΜακΚάλεμπ). Δεν στέκει λοιπόν η δικαιολογία. Νικημένος κατά κράτος από το Σιμόνε Πιανιτζάνι και την ατσάλινη ομάδα του, ο Ιβκοβιτς οφείλει εξηγήσεις.

Ασχετα αν το κοινό του Ολυμπιακού ζει και αναπνέει για την κατάκτηση του εγχώριου τίτλου...(Το κείμενο θα συμπληρωθεί αργότερα)
Keywords
Τυχαία Θέματα