Brink review

Ένα πρωτότυπο FPS με ξεπερασμένη τεχνολογία. Brink
Parkour, rifles και ανώμαλες προσγειώσεις

Είδος: First-Person Shooter
Format: PC (review), PS3, Xbox 360
Εκδότης: Bethesda Softworks
Ανάπτυξη: Splash Damage
Διάθεση: Zegetron
(210-6856000)
Παίκτες: 1-4 (16 Online)
Απαιτήσεις: 2GB RAM, Intel Core 2 Duo στα 2.4Ghz, Κάρτα γραφικών 512MB, Χώρος στο σκληρό δίσκο 8GB
Επίσημο Site: www.brinkthegame.com
Κυκλοφορία: 13/5/2011

Forum: Συζήτηση


Το Brink είναι ένα First-Person Shooter το οποίο είδαμε για πρώτη φορά στην περυσινή Gamescom. Στο άκουσμα και μόνο ότι εκδότρια εταιρεία του θα ήταν η Bethesda, κάποιοι ίσως να περιμένατε το κάτι παραπάνω. Πόσο μάλλον όταν την ανάπτυξή του ανέλαβε η Splash Damage, δημιουργός των αξιόλογων Enemy Territorry: Quake Wars και Doom 3.

Με βάση το πρώτο δείγμα γραφής που είδαμε, δεν περιμέναμε κάτι το εξαιρετικό από τεχνικής άποψης. Είχαμε όμως ελπίδες για κάτι το ξεχωριστό στον τομέα του gameplay. Πάμε λοιπόν να δούμε με μια πιο προσεκτική ματιά τι ρόλο βαράει το Brink, το οποίο όπως πιθανόν ήδη γνωρίζετε, βασίζεται αρκετά στα multiplayer modes του.

Σενάριο
Βρισκόμαστε στο έτος 2035, με την ανθρωπότητα να ακολουθεί καθοδική πορεία. Όλες οι προειδοποιήσεις των περιβαλλοντικών οργανώσεων περί αυξημένης θερμοκρασίας, έχουν γίνει πραγματικότητα και η Γη έχει πλημμυρίσει από τα νερά των λιωμένων πάγων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο κόσμος να ζει σε μία πόλη στη μέση του Ωκεανού με την ονομασία Ark. Τεχνολογικά προηγμένη και σχεδιαστικά αψεγάδιαστη, η Ark αποτελεί ένα θαύμα του πολιτισμού, καθώς έχει την δυνατότητα να φιλοξενήσει μέχρι 5.000 κατοίκους.

Μετά την βιβλική καταστροφή της Γης, όλες οι επικοινωνίες με τον υπόλοιπο κόσμο εξαφανίζονται κι ένας μεγάλος αριθμός από πρόσφυγες φτάνουν στην πόλη Ark, δημιουργώντας με τον καιρό υπερπληθυσμό και έλλειψη πρώτων υλών. Κάπου εδώ ξεκινάει ένας εμφύλιος πόλεμος για την κατανομή των πολύτιμων αγαθών, μεταξύ των “παλιών” κατοίκων που συγκροτούν την Security και των “νεοφερμένων” που ανήκουν στην Resistance.

Gameplay
Τo Brink απαρτίζεται κατά βάση από τρία modes. Το κλασικό Campaign, το Freeplay και τα Challenges. Το Campaign περιλαμβάνει τις αποστολές του (υποτιθέμενου) story, το Freeplay σας επιτρέπει να παίξετε μαζί με άλλους χρήστες σε γνωστά online modes, ενώ στα Challenges πολεμάτε 1-4 παίκτες κόντρα στην CPU, με στόχο την ολοκλήρωση συγκεκριμένων objectives.

Το feeling που βγάζει προς τα έξω το Brink θυμίζει κάτι από κακέκτυπο του BulletStorm χωρίς…τα μαστίγια. Το post-apocalyptic σκηνικό, οι «badass» τυπάδες, το 80% shooter-20% κίνηση (και λίγα λέμε) και οι προβληματικές ενδείξεις σε χάρτη και αποστολές, συνθέτουν ένα μέτριο σύνολο που θα άφηνε αδιάφορους τους περισσότερους βετεράνους των FPS.

Ας αρχίσουμε όμως από τα βασικά. Καταρχήν στο ξεκίνημα του παιχνιδιού καλείστε να δημιουργήσετε τον
Keywords
Τυχαία Θέματα