70, ο μαγικός αριθμός του Ζοτς

Είχε φτάσει 22 Μαρτίου και ο Παναθηναϊκός μετρούσε μέσα στη σεζόν… μηδέν νίκες στα μεγάλα ματς. Ακριβώς δύο μήνες μετά, έχει πάρει όσα μεγάλα ματς χρειαζόταν. Όλες οι σπουδαίες νίκες του είχαν έναν κοινό παρονομαστή: Άμυνα!
  Δείτε τώρα την (όχι και τόσο…) σατανική σύμπτωση. Δέχθηκε 71 πόντους από τη Μπαρτσελόνα στο δεύτερο παιχνίδι, όταν κι έκανε το break. Ακριβώς 70,5 πόντους μέσο όρο δέχθηκε από τους Καταλανούς στα δύο παιχνίδια της Αθήνας.
Πήγε στο φάιναλ φορ και δέχθηκε 69 πόντους από τη Σιένα στον ημιτελικό και 70 στον τελικό από τη Μακάμπι. Πόσους δέχθηκε στο ΣΕΦ; Ναι, ακριβώς 70! Στο Κύπελλο δέχθηκε 74 κι έχασε!!! Μα, αυτά δεν γίνονται ούτε στο… computer. Γίνονται όμως, από την ομάδα του Ομπράντοβιτς που λες και έχει προγραμματισμένα τα… ρομποτάκια του να παίζουν αυτό που πρέπει, εκεί που πρέπει. Ο φετινός Παναθηναϊκός είναι χτισμένος για να κερδίζει έτσι. Κι όταν δεν το κάνει, όταν δεν έχει 100% συγκέντρωση και προσήλωση. όπως συνέβη στην κανονική διάρκεια στο ΣΕΦ και στον τελικό του Κυπέλλου, τότε χάνει και μάλιστα με τρόπο… πειστικό. Ο Παναθηναϊκός του Διαμαντίδη, του Μπατίστ και του… τρίτου πόλου που αναζητείται δε μπορεί πλέον, ελλείψει αστέρων, να υποτιμά κανέναν γιατί δεν έχει τους παικταράδες που θα τον βγάλουν από τη δύσκολη θέση. Δεν απέχει πολύ από την παραπάνω προσέγγιση και ο Ολυμπιακός. Έχει λίγους παίκτες που μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο κι όταν η ομάδα δεν λειτουργεί, όπως έγινε μετά το πρώτο δεκάλεπτο, με βάση τα συστήματά της, όταν ο αντίπαλος τον βγάζει εκτός ρυθμού, εξαρτάται απόλυτα από τα χέρια του Τεόντοσιτς, του Σπανούλη, ενίοτε και του Μπουρούση. Οι διαφορές των δύο ομάδων ήταν οφθαλμοφανείς τα προηγούμενα χρόνια σε ατομικό επίπεδο. Τώρα είναι πολύ μικρότερες και δεν είναι τυχαίο ότι και τα τέσσερα παιχνίδια τους κρίθηκαν στο τελευταίο λεπτό, με διαφορές πέντε, μηδέν (παράταση), έξι και πέντε πόντων! Όσο κι αν οι πρωταγωνιστές φαίνονται κουραστικοί μιλώντας διαρκώς για… λεπτομέρειες, αυτές κάνουν τη διαφορά. Ο Παναθηναϊκός είχε φοβερές προσαρμογές στην άμυνά του, έβγαλε εκτός κάθε αυτοματισμό του Ολυμπιακού κι αν είχε τον Νίκολα σε υποφερτή μέρα, θα είχε κερδίσει πολύ πιο εύκολα. Ο Ολυμπιακός πάλευε 8 μήνες για να μείνει αήττητος και στο πρώτο μεγάλο στοίχημα λύγισε. Τον έπνιξαν το άγχος και η πίεση που κουβαλούσε, όμως την Κυριακή στο ΟΑΚΑ θα πάει με την πλάτη στον τοίχο, πιο συσπειρωμένος και έτοιμος για όλα. Το ξέρουν κι αυτοί, το ξέρουν και οι πράσινοι, ότι κατά 80% ο τίτλος κρίνεται σε τρία 24ωρα στο άντρο του Παναθηναϊκού. ΥΓ. Όσοι ζουν στο εξωτερικό και είναι μαθημένοι στα κόλπα, ας μην μας παρεξηγήσουν. Είναι μαγικό πάντως, να είσαι στο Λονδίνο και να βλέπεις από τον υπολογιστή σου κανονική τηλεόραση (όχι μέσω live streaming αλλά) έχοντας συνδεθεί με ένα κουτί στο σπίτι σου. Πού έχει φτάσει ρε η τεχνολογία;
 
Keywords
Τυχαία Θέματα