Υπουργείο Παιδείας, Τέλος τα κινητά και οι κάμερες στα σχολεία

Το περιστατικό ενός εκπαιδευτικού που κατέγραφε με κρυφή κάμερα τους μαθητές του στη Βόρεια Ελλάδα, μαζί με την ανησυχία για κρούσματα παραβίασης της ιδιωτικότητας των μαθητών οδηγεί το Υπουργείο Παιδείας σε σκλήρυνση της στάσης του απέναντι στη χρήση κινητών τηλεφώνων και συσκευών με κάμερα στο σχολικό χώρο.

Για την ακρίβεια η πρώην υπουργός Μαριέττα Γιαννάκου, το 2007 είχε εισηγηθεί κανονισμό

ο οποίος προέβλεπε την απαγόρευση της χρήσης κινητών τηλεφώνων στο σχολικό χώρο, με τον μαθητή να υποχρεούται, καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του εντός του σχολικού χώρου, να έχει το κινητό εκτός λειτουργίας και μέσα στην τσάντα του. Η αλλαγή που προκύπτει φέτος κάνει λόγο και για απαγόρευση χρήσης οποιαδήποτε άλλης συσκευή ή / και παιχνιδιού που διαθέτει σύστημα επεξεργασίας δεδομένων εικόνας και ήχου (π.χ. ρολόι ή στυλό με κρυφή κάμερα) εντός του σχολικού χώρου από τους μαθητές (ξέχνα την Galaxy Camera και το iPad…)

H απόφαση αφορά και στους εκπαιδευτικούς, για τους οποίους σημειώνεται ότι οφείλουν κατά την ώρα της διδασκαλίας να έχουν θέσει εκτός λειτουργίας εκτός από τα κινητά τους τηλέφωνα και οποιαδήποτε άλλη συσκευή που διαθέτει σύστημα επεξεργασίας δεδομένοι εικόνας και ήχου.

Όσοι Techbloggers είστε μαθητές, μπορείτε να μεταφέρετε με ένα σχόλιο την εμπειρία σας για το τι συμβαίνει και πόσο τηρούνται οι διατάξεις. Οι υπόλοιποι ας κάνουμε ένα σχόλιο για το σχολείο και αν έχει νόημα μια τέτοια απόφαση.

Πηγή

Keywords
Τυχαία Θέματα