Το iPhone XR κυριάρχησε στις πωλήσεις των iPhone στον πρώτο μήνα κυκλοφορίας του, σύμφωνα με έρευνα

Techblog.gr

Σύμφωνα με αναφορά που δημοσιεύθηκε από την εταιρεία CIRP, η οποία υπολογίζει πόσο καλές ήταν οι πωλήσεις των iPhone, το iPhone XR αποτέλεσε το μεγαλύτερο ποσοστό των πωλήσεων στον πρώτο μήνα κυκλοφορίας του στην αγορά.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία Consumer Intelligence Research Partners δημοσίευσε

αναφορά στην οποία το iPhone XR αποτέλεσε το 32% των πωλήσεων στα iPhone, μόλις μέσα σε ένα μήνα από την επίσημη κυκλοφορία του, τη στιγμή που τα iPhone Xs και iPhone Xs Max κατείχαν αθροιστικά το 35% των πωλήσεων, δείχνοντας την προτίμηση των καταναλωτών στο πιο “οικονομικό” iPhone από τα iPhone Xs και Xs Max.

Η στρατηγική της Apple για αυτή τη χρονιά ήταν διαφορετική από το 2017 μιας και τότε η Apple κυκλοφόρησε πρώτα τα iPhone 8 και 8 Plus, με το iPhone X να κάνει την εμφάνισή του στην αγορά ένα μήνα μετά. Για τη φετινή χρονιά η Apple προτίμησε να κυκλοφορήσει αρχικά τα πιο ακριβά iPhone Xs και Xs Max, με το iPhone XR να κυκλφορεί ένα μήνα αργότερα.

Σύμφωνα με την ίδια αναφορά, το 82% των πελατών προήλθε από χρήστες που είχαν κάποιο παλιότερο iPhone, ενώ το 16% μεταπήδησαν από το Android στο iOS, με τα αντίστοιχα ποσοστά για το 2017 να είναι στο 86% και 11%. Επίσης, τα iPhone του 2017 αποτέλεσαν το 69% των πωλήσεων για το 2017 τη στιγμή που το ποσοστό για τα iPhone του 2018 μειώθηκε στο 65%, με τα στοιχεία να προέρχονται από 165 συμμετέχοντες που αγόρασαν iPhone από τις 26 Οκτωβρίου μέχρι και ένα μήνα μετά την αρχική κυκλοφορία του iPhone XR.

Keywords
Τυχαία Θέματα