Το Google Now πιο ακριβές απο τη Siri

Στη μάχη των προσωπικών ψηφιακών βοηθών το Google Now είναι αυτό που επικρατεί συγκρινόμενο με τη Siri της Apple. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τα αποτελέσματα της έρευνας που έκανε αναλυτής της Gene Munster. Σε αντίστοιχη έρευνα που είχε γίνει τον Δεκέμβριο η Siri είχε αναδειχθεί πιο ακριβής.

Στην έρευνα χρησιμοποιήθηκαν 800 ερωτήσεις σχετικά με τοπικές πληροφορίες, εμπόριο, πλοήγηση, γενικές ερωτήσεις και εντολές λειτουργικού συστήματος. Οι μισές ερωτήσεις έγιναν μέσα σε εσωτερικούς χώρους ενώ οι άλλες μισές

σε εξωτερικούς.

Το Google Now κατάφερε να δώσει ακριβείς απαντήσεις στο 86% των ερωτήσεων που άκουσε ενώ η Siri απάντησε σωστά σε ποσοστό 84%. Τον Δεκέμβριο στην ίδια έρευνα τα ποσοστά ήταν 83% και 81% υπέρ της Siri.

Αυτή τη φορά το Google Now ήταν καλύτερο στο να βρει finding navigation data, τοπικές και γενικές πληροφορίες. Τα πήγε χειρότερα από τη Siri στα OS commands. Η Siri ήταν ικανή να απαντήσει στο 4% των ερωτήσεων μόνη της χωρίς να κατευθύνει τον χρήστη σε κάποια μηχανή αναζήτησης ή website. Αυτό σημαίνει αρκετά μεγάλη βελτίωση σε σύγκριση με το 1% του Δεκεμβρίου.

Πάντως ο ανταγωνισμός των ψηφιακών βοηθών μεγαλώνει καθώς θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα τα πάει η Cortana σε αντίστοιχα test αλλά και το BlackBerry Assistant που θα κάνει το ντεμπούτο του τον Σεπτέμβριο στο BlackBerry Passport.


Keywords
Τυχαία Θέματα