Το Facebook χρησιμοποιεί τους τηλεφωνικούς αριθμούς των χρηστών για τις διαφημίσεις στο προφίλ τους

Techblog.gr

Το Facebook δεν αρνήθηκε πως χρησιμοποιεί τους τηλεφωνικούς αριθμούς των χρηστών που χρησιμοποιούν τον “έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων”, τη μέθοδο για πιο ασφαλές log-in, για τη διαμόρφωση των διαφημίσεων που προβάλλονται στο προφίλ τους.

Όταν οι χρήστες του Facebook έχουν ενεργοποιήσει τον “έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων” με τη χρήση του τηλεφωνικού αριθμού για να κάνουν log-in στο λογαριασμό τους, λαμβάνουν ένα μήνυμα με τον κωδικό

σύνδεσης στην υπηρεσία έτσι ώστε να έχουν μεγαλύτερη ασφάλεια και να μη μπορεί κάποιος άλλος να διαχειριστεί το προφίλ τους. Αυτό είναι επιπλέον και ένα από τα μέσα με τα οποία το Facebook διαμορφώνει τις διαφημίσεις και στοχοποιεί τον κάθε χρήστη με αυτές που προβάλλονται στο προφίλ του, δηλώνοντας ξεκάθαρα το πως χρησιμοποιούν τα προσωπικά δεδομένα μας για λόγους πέραν της δικής μας ασφάλειας.

Αυτό που παραδέχτηκαν στο Facebook είναι πως χρησιμοποιούν τις προσωπικές πληροφορίες των μελών τους για τη βελτίωση αλλά και τη δημιουργία της εμπειρίας χρήσης της πλατφόρμας προσαρμοσμένη στο προφίλ του καθενός, κάτι το οποίο περιλαμβάνει και τη διαμόρφωση των διαφημίσεων στο προφίλ του καθενός. Στη συνέχεια αναφέρθηκε το ότι είναι ξεκάθαρο το πως το Facebook χρησιμοποιεί αυτές τις προσωπικές πληροφορίες, με τους χρήστες να έχουν τη δυνατότητα να διαχειριστούν και να διαγράψουν τις πληροφορίες αυτές όποτε οι ίδιοι το επιθυμούν.

Οι χρήστες δεν είναι υποχρεωμένοι να καταχωρούν τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου τους μιας και υπάρχουν εναλλακτικές μέθοδοι για την παροχή αυξημένης ασφάλειας στους λογαριασμούς τους, όπως την καταχώρηση ενός USB security key αλλά και τη χρήση εφαρμογών ελέγχου ταυτότητας άλλων εταιρειών, δίνοντας επιπλέον επιλογές σε όσους δεν επιθυμούν να δώσουν τον αριθμό τους στο Facebook.

Keywords
Τυχαία Θέματα