Το Face Unlock των Pixel 4 έχει μία σημαντική αδυναμία

Techblog.gr

Η Google παρουσίασε το πρώτο της Face Unlock σύστημα με την κυκλοφορία των Pixel 4 και Pixel 4 XL το οποίο μοιάζει αρκετά με αυτό των iPhone το οποίο ονομάζει η Apple FaceID και το οποίο παρουσίασε με την κυκλοφορία του iPhone X. Σύμφωνα όμως με νέες πληροφορίες, το σύστημα της Google

έχει μία σημαντική αδυναμία για την οποία η Apple είχε φροντίσει εξ αρχής.

Πιο συγκεκριμένα, το Face Unlock επιτρέπει το ξεκλείδωμα του smartphone ακόμη και αν ο κάτοχος έχει κλειστά τα μάτια του. Ακόμη και στο επίσημο support page για το σύστημα αναγνώρισης προσώπου αναγράφεται:

“Το τηλέφωνο μπορεί να ξεκλειδωθεί από κάποιον ο οποίος κρατάει το τηλέφωνο προς το πρόσωπο σας, ακόμη και αν τα μάτια σας είναι κλειστά”.

Η Apple για το ίδιο ακριβώς σύστημα ταυτοποίησης ζητάει την προσοχή του χρήστη, πράγμα που σημαίνει ότι τα μάτια του πρέπει να είναι ανοιχτά και να κοιτάνε κατευθείαν το τηλέφωνο. Βέβαια, η Apple δίνει την δυνατότητα απενεργοποίησης αυτής της λειτουργίας.

Πιθανόν, και η Google να ετοιμάσει μία παρόμοια λειτουργία η οποία θα κυκλοφορήσει με ένα μελλοντικό update του Android 10.

Keywords
Τυχαία Θέματα