Τα Windows Phone ξεπερνούν σε ποσοστό αγοράς το 9% στην Ευρώπη

Σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων και ερευνών της αγοράς, Kantar Worldpanel, τα smartphones με Windows Phone σημείωσαν το υψηλότερο ποσοστό αγοράς που έχουν αγγίξει ποτέ, σε πέντε μεγάλες Ευρωπαϊκες αγορές (Μ.Βρετανία, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία). Στην Γαλλία, το ποσοστό του

mobile OS της Microsoft άγγιξε το 12%, ενώ στην Μ.Βρετανία έφτασε στο 10,8% των smartphones που πωλήθηκαν τους τρεις τελευταίους μήνες έως στο τέλος Αυγούστου.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του λειτουργικού συστήματος της Microsoft που άγγιξε διψήφιο ποσοστό!

Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών και αναλύσεων, η συγκεκριμένη επιτυχία οφείλεται κατά κύριο λόγο στην επέκταση της Nokia στα low-end και mid-range τμήματα της αγοράς, με αιχμή του δόρατος τα Nokia Lumia 520 και Lumia 620, που είναι τα πλέον δημοφιλή smartphones που τρέχουν το λειτουργικό σύστημα Windows Phone (WP). Τα δύο αυτά κινητά, έχουν βρει το «sweet spot» στην αγορά και είναι ιδιαίτερα ελκυστικά σε ηλικίες από 16 έως 24 χρόνων και από 35 έως 49 χρόνων.

Αν και η Microsoft λογικά πρέπει να χαίρεται για αυτή την εξέλιξη, τα πράγματα δεν είναι το ίδιο καλά σε κάποιες άλλες αγορές. Έτσι, στην Ιταλία το λειτουργικό σύστημα του γίγαντα του λογισμικού μειώθηκε από το 10,3% στο 9,5%. Στην Κίνα, μία αγορά η οποία έχει τεράστια δυναμική και η Microsoft θέλει να πρωταγωνιστήσει, το ποσοστό έπεσε κατά 2,6% και πιο συγκεκριμένα από το 4,7% της αγοράς, στο 2,1% της αγοράς.

Στην Αυστραλία πάντως και στις ΗΠΑ, τα WP «ανεβαίνουν» συνεχώς. Στην Αυστραλία τα Windows Phone κατέχουν το 6.5% της αγοράς, με ετήσιο ρυθμό αύξησης 2,8% ενώ και αν και στις ΗΠΑ δεν σημειώνεται ο ίδιος ρυθμός αύξησης (0,4%) το ποσοστό έχει αγγίξει το 3%.
Συνολικά, το λειτουργικό σύστημα της Google, Android κατέχει την μερίδα του λέοντος με ποσοστό που στην Ευρώπη αγγίζει το 70,1%. Το ποσοστό του iOS της Apple είναι μόλις 16,1% ενώ τα Windows Phone είναι τρίτο με ποσοστό 9,2%. H BlackBerry έρχεται τέταρτη με ποσοστό 2,4%, και έχει χάσει περισσότερο από το μισό ποσοστό της από το 2012.

Keywords
Τυχαία Θέματα