Σε Apple και Samsung το 87.9% των κερδών στην αγορά smartphones

Τη μερίδα του λέοντος φαίνονται να μοιράζονται Apple και Samsung καθώς τα τελευταία 6 χρόνια ελέγχουν σχεδόν ολόκληρη την αγορά των smartphones. Σύμφωνα με τον αναλυτή της αγοράς κινητής τηλεφωνίας Horace Dediu οι δυο εταιρείες τα τελευταία χρόνια μοιράζονται το 87.9% των συνολικών κερδών.

Συγκεκριμένα από τα $215 τα δισ. τα $189 δισ. ανήκουν στην Apple

και τη Samsung. Ωστόσο, φαίνεται πως η Apple έχει το πάνω χέρι με περισσότερα κέρδη από τον κορεάτικο κολοσσό, κέρδη που αγγίζουν τα $132.87 δισ. ενώ η Samsung δεν ξεπερνά τα $56.11 δισ.

Τα υπόλοιπα $26 δισ. τα μοιράζονται Nokia, BlackBerry, HTC και LG. Σύμφωνα με τον αναλυτή τα κέρδη της Nokia τα τελευταία 6 χρόνια αγγίζουν τα $20.5 δισ. γεγονός που την κατατάσσει στην τρίτη θέση των πιο κερδοφόρων εταιριών κατασκευής smartphone. Η HTC ακολουθεί στην τέταρτη θέση με μερίδιο 2.8% των συνολικών κερδών ενώ BlackBerry και LG βρίσκονται στην πέμπτη και έκτη θέση αντίστοιχα.

H Sony παρουσιάζει ισοδύναμα έξοδα και έσοδα, όμως η Motorola δείχνει να έχει αρνητικό πρόσημο (-2.8%), πράγμα που σημαίνει ότι μέσα στην εξαετία η εταιρεία έχασε πολλά περισσότερα απ’ ότι κέρδισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα