Οι αρχές στη Σιγκαπούρη θέλουν κάθε κάτοικος να φοράει συσκευή ανίχνευσης του κορονοϊού

18:19 7/6/2020 - Πηγή: TechBlog

Τα μέτρα που πήραν οι κυβερνήσεις έχουν ξεκινήσει να χαλαρώνουν τόσο στην χώρα μας όσο και στον υπόλοιπο πλανήτη, ωστόσο είναι εξαιρετικά σημαντική η ιχνηλάτηση του ιού. Ο υπουργός έξυπνων εθνών Vivian Balakrishnan, αποκάλυψε ότι η Σιγκαπούρη ετοιμάζει μία φορητή συσκευή ανίχνευσης του κορονοϊού. Προς το παρόν, παραμένει άγνωστο αν η χρήση του wearable θα είναι υποχρεωτική.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι το hardware θα είναι μία συσκευή η οποία θα μπορεί να υπάρχει οπουδήποτε όπως μία τσάντα ή την τσέπη του χρήστη και θα είναι ανεξάρτητη από το smartphone.

Μέχρι και αυτήν την στιγμή η εφαρμογή TraceTogether έχει 1.4 εκατομμύρια χρήστες με τον υπουργό ανάπτυξης Lawrence Wong να αναφέρει ότι πρέπει το 75% του πληθυσμού να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή για να είναι αποτελεσματική.

Σε ότι αφορά τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών, η κυβέρνηση αναφέρει ότι τα δεδομένα αποθηκεύονται με κρυπτογράφηση στην συσκευή και δεν θα τα ζητήσει εκτός και αν κάποιος μολυνθεί. Να αναφέρουμε ότι η Σιγκαπούρη αρνήθηκε να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία που ανέπτυξε η Apple με την Google.

Keywords
Τυχαία Θέματα