Ο Donald Trump απαιτεί την πώληση του TikTok έως τις 12 Νοεμβρίου

Μετά την απόφαση του Donald Trump για αποκλεισμό των TikTok και WeChat από τις Ηνωμένες Πολιτείες μετά τις 15 Σεπτεμβρίου, μία νέα απόφαση αλλάζει τα δεδομένα, δίνοντας λίγο περισσότερο χρόνο στο TikTok να αποφασίσει πως θα κινηθεί, αν και δεν υπάρχουν αλλαγές στην περίπτωση του WeChat.

Ο Donald Trump

εξέδωσε μία νέα εκτελεστική εντολή χθες, στην οποία απαιτεί από την κινεζική εταιρεία ByteDance να πουλήσει το TikTok σε εταιρεία των Ηνωμένων Πολιτειών μέσα στις επόμενες 90 ημέρες. Η εντολή παραθέτει ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, ύστερα από έκθεση της Επιτροπής Εξωτερικών Επενδύσεων των Ηνωμένων Πολιτειών. Ήδη γνωρίζουμε πως η Microsoft βρίσκεται σε συζητήσεις για την εξαγορά της υπηρεσίας, με το Twitter να έχει εκδηλώσει και αυτό το ενδιαφέρον του.

Όπως αναφέρει το CNBC, η νέα απόφαση επηρεάζει θετικά το TikTok, καθώς πλέον έχει περισσότερο χρόνο για να διαπραγματευτεί με τις αμερικανικές εταιρείες. Επίσης, η προηγούμενη απόφαση ήταν τελεσίδικη, από την άποψη πως θα υπάρχει σαφής αποκλεισμός, ενώ τώρα ανοίγει το παραθυράκι των διαπραγματεύσεων. Αναμένουμε λοιπόν εξελίξεις μέσα στους επόμενους μήνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα