iOS και Android, Υποστήριξη και αναβαθμίσεις

Το θέμα των αναβαθμίσεων των iPhone και Android smartphones είναι σοβαρό μιας και δείχνει το κάθε λειτουργικό σύστημα το πόσο υποστηρίζει τις συσκευές που λειτουργούν με αυτό και αποτελεί ένα από τα κριτήρια αγοράς ενός smartphone. Από τη μια πλευρά έχουμε τα iPhone της Apple να «φοράνε», αν

όχι όλα τις εκδόσεις του iOS 7 και τις εκδόσεις του iOS 6, και από την άλλη πλευρά το Android, να «τρέχει» πολλές διαφορετικές εκδόσεις του ταυτόχρονα σε πάρα πολλές συσκευές (fragmentation).

Την υποστήριξη των συσκευών από τα λειτουργικά συστήματα iOS και Android αναπαρέστησε με ένα γράφημα ο ιστότοπος Fidlee.com και παρατηρήθηκε ότι κάποιες σημαντικές συσκευές με λειτουργικό Android όπως το Samsung Galaxy Note 2, Samsung Galaxy S ΙΙΙ, LG G2 και άλλα, δεν έχουν λάβει ακόμα την τελευταία έκδοση Android 4.4 KitKat. Οι περισσότερες συσκευές που αναφέρονται στο γράφημα είναι μια με δυο αναβαθμίσεις πίσω, εν συγκρίσει με το iPhone 3GS, το οποίο αν και 5 χρόνια μετά την κυκλοφορία του, σταματάει να υποστηρίζεται από την Apple μιας και δεν διατείθεται για αυτό το iOS 7.

Επιπλέον, σημειώθηκε το γεγονός πως οι συσκευές της Apple παραμένουν σε κυκλοφορία και λαμβάνουν υποστήριξη περίπου για διπλάσιο χρονικό διάστημα σε σύγκριση με τις αντίστοιχες του Android, στις περισσότερες των περιπτώσεων. Σχετικά με το iOS 7, η Apple ανέφερε πως η αναβάθμιση στην τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος έγινε γρηγορότερα από ποτέ, με περισσότερες από 200 εκατομμύρια συσκευές να το “φοράνε” ήδη μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα από την κυκλοφορία του, και με το ρυθμό εγκατάστασής του σε ακόμα περισσότερες συσκευές να είναι πιο γρήγορος σε σχέση με το ρυθμό που εγκαταστάθηκε η προηγούμενη έκδοση του iOS στις συσκευές της Apple.

Αυτή τη στιγμή, το iOS 7 έχει εγκατασταθεί στο 77% των χρηστών σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της εταιρείας Fiksu, που καταγράφει τη χρήση του iOS στους χρήστες των συσκευών της Apple. Στον αντίποδα, σύμφωνα με αναφορά της Google, η τελευταία κυκλοφορία του λειτουργικού της συστήματος Android 4.4 KitKat έχει εγκατασταθεί στο 1.1% των χρηστών Android, η έκδοση Android 4.3 να βρίσκεται στο 4.2% των Android χρηστών και την πλειοψηφία των υπολοίπων να έχουν παραμείνει στο Android 4.1 Jelly Bean που κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2012.

Keywords
Τυχαία Θέματα