iOS 8, φέρνει split-screen multitasking στο iPad;

Το iOS 8 αναμένουμε να παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια του WWDC που θα πραγματοποιηθεί 2-6 Ιουνίου στο Moscone West του San Francisco. Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες που έχουμε δείχνουν κάποια screenshots του νέου λειτουργικού και θέλουν την Apple να επικεντρώνεται σε εφαρμογές όπως το Healthbook, iTunes

Radio και αλλαγές σε χάρτες

Σήμερα όμως μαθαίνουμε, σύμφωνα με το 9to5Mac ότι στα σχέδια της Apple είναι να φέρει με το iOS 8 το split-screen multitasking στα iPad. Το feature θα επιτρέψει (επιτέλους) στους χρήστες του iPad να χρησιμοποιούν δύο εφαρμογές ταυτόχρονα. Είναι βέβαιο ότι θα κάνει τη ζωή, είδικά όσων χρησιμοποιούν τα iPad Air και iPad 4, πιο εύκολη.

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, η αλλαγή αυτή θα επιτρέπει στα apps να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και οι χρήστες θα μπορούν να μεταφέρουν περιεχόμενο μεταξύ των δυο οθονών όπως κείμενο, video και φωτογραφίες.

Η Apple λέγεται επίσης ότι εργάζεται πάνω σε μια πλατφόρμα η οποία θα επιτρέπει στους developers να σχεδιάζουν apps τα οποία θα αλληλεπιδρούν πιο εύκολα μεταξύ τους.

Η λειτουργία του διαχωρισμού της οθόνης στο iPad είναι κάτι που οι χρήστες ζητάνε εδώ και χρόνια αλλά η Apple δεν κάνει το βήμα.

Τέλος, όπως είπαμε το feature θα υπάρχει σίγουρα στα iPad με οθόνη 9.7 ιντσών ενώ δεν είναι ξεκάθαρο αν θα λειτουργεί και στα iPad mini.

iOS 8 Concept video

Keywords
Τυχαία Θέματα