Η εμπειρία μου με αγγελίες τεχνολογίας: Μεγάλη προσοχή, επιτήδειοι καραδωκούν

Techblog.gr

Εχθές το μεσημέρι πιστεύω ότι βρέθηκα μπροστά σε μια μεγάλη απάτη και από ότι μπορώ να καταλάβω αυτή η απάτη διαδραματίζεται καθημερινά από επιτήδειους που τηλεφωνούν δήθεν ενδιαφερόμενοι για συσκευές που έχουμε βάλει σε αγγελία προς πώληση.

Ας ξετυλίξω την ιστορία όπως την βίωσα. Έχω βάλει σε αγγελία για να πουλήσω ένα smartphone, δική μου συσκευή την οποία αγόρασα πριν από μερικούς μήνες και θέλω να φύγει. Κάποια στιμγή δέχθηκα ένα τηλέφωνο από κινητό τηλέφωνο (όχι άγνωστο) και στην γραμμή εμφανίστηκε ένας νεαρός ο οποίος που είπε ότι μένει

στη Θεσσαλονίκη και ενδιαφέρεται για το κινητό.

Παζάρι δεν μου έκανε, δεν μου μίλησε καθόλου για την τιμή του smartphone. Με ρώτησε σε τι κατάσταση είναι και γρήγορα γρήγορα ξεκίνησε να ξεδιπλώνει την περίεργη ιστορία του. Μου ζήτησε να του δώσω ένα αριθμό λογαριασμού μου σε τράπεζα για να μου βάλει τα χρήματα και μετά να στείλει ένα ταξί για να πάρει το κινητό να το πάει λέει στην αδερφή του που μένει στον Ορωπό και αυτή με τη σειρά της να του το στείλει την ίδια μέρα Θεσσαλονίκη γιατι έχει χάσει το δικό του κινητό και έχει μεγάλη ανάγκη…

Εγώ με τη σειρά μου του είπα ότι το καλύτερο θα ήταν να του το στείλω με courrier αντικαταβολή και μάλιστα με μια συγκεκριμένη εταιρεία που επιτρέπει να ανοιχτεί το πακέτο και ο αποδέκτης να ελέγξει το κινητό πριν δώσει τα χρήματα της αντικαταβολής και παραλάβη. Να δει δηλαδή ότι το κινητό είναι στην κατάσταση που του έχει περιγράψει ο πωλητής.

Ο τύπος στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν “διαβασμένος” και μου λέει, ναι εντάξει αλλά εσύ θα πάρεις τα χρήματά σου μετά από 10 μέρες (όντως, οι εταιρείες courrier σου βάζουν τα χρήματα τις επόμενες μέρες και όχι άμεσα) γιαυτό δώσε μου ένα αριθμό λογαριασμού να σου βάλω άμεσα τα χρήματα και να στείλω να πάρουν το κινητό γιατι βιάζομαι και το έχω πολύ ανάγκη.

Να σας πω την αλήθεια, όταν εγώ συνέχισα να επιμένω ότι μόνο με αντικαταβολή courrier μπορώ να του στείλω αυτός έδειχνε να το καταλαβαίνει και να λέει εντάξει θα το κάνουμε έτσι αλλά μετά από λίγο συνέχιζε να μου ζητάει να το παραλάβει με τον τρόπο που αυτός μου πρότεινε. Τελικά αρνήθηκα και κλείσαμε το τηλέφωνο.

Τι κατάλαβα εγώ και αν κάνω λάθος ή εσείς το βλέπετε διαφορετικά, παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας αναφέροντας τους λόγους που συμφωνείτε ή όχι ή παραθέτοντας την δική σας δυσάρεστη ή μη εμπειρία.

Αυτός ο άγνωστος θα μάθαινε τον αριθμό τους τραπεζικού μου λογαριασμού.
Αυτός ο άγνωστος θα μάθαινε την διεύθυνση του σπιτιού μου ή της εργασίας μου.
Αυτός ο άγνωστος ήδη είχε τον αριθμό του κινητού μου τηλεφώνου.
Συνολικά είχε αρκετές πληροφορίες για μένα, επίσημα ένα ονοματεπώνυμο (αυτό από τον τραπεζικό μου λογαριασμό), την διεύθυνσή μου και το τηλέφωνό μου.

Πιστεύω ότι αφού του έδινα όλες τις παραπάνω πληροφορίες θα μου έλεγε ψέματα ότι έβαλε τα χρήματα στον λογαριασμό μου, μπορεί να έλεγε ότι εγώ του λέω ψέματα ότι δεν τα έχει βάλει ή ότι φταίω γιατι δήθεν του έδωσα λάθος κάποιο από τα νούμερα του λογαριασμού και αυτός δήθεν τα έβαλε τα χρήματα κάπου αλλού χωρίς να φταίει.

Και είμαι σίγουρος ότι μετά θα ξεκινούσαν οι “εκβιασμοί”, ότι ξέρει που μένω, ότι τον έχω κοροϊδέψει και ότι έρχεται με το ζόρι να πάρει το κινητό. Σας ακούγονται τραβηγμένα; Πιστεύετε ότι βλέπω πολλές ταινίες; Εγώ παιδιά σε αυτό το σενάριο έχω καταλήξει και δε μπορεί να μου το βγάλει κάποιος από το μυαλό ότι θα έμπλεκα αν έκανα αυτό που μου πρότεινε.

Ποια είναι η άποψή σας; Έχετε αντίστοιχες εμπειρίες;

Techblog.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα