Η Apple δέχτηκε την εφαρμογή Do Not Disturb της Ινδίας και απέφυγε τον αποκλεισμό των iPhone

Techblog.gr

Η Apple έκανε τελικά δεκτή την εφαρμογή “Do Not Disturb” που είχε ζητήσει η Ρυθμιστική Αρχή Τηλεπικοινωνιών της Ινδίας για τη μείωση των spam τηλεφωνικών κλήσεων και γραπτών μηνυμάτων και έτσι δε θα γίνει ο αποκλεισμός των iPhone από τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας της χώρας.

Η ρυθμιστική αρχή της Ινδίας είχε ζητήσει από την Apple

να κάνει δεκτή την εφαρμογή TRAI DND στο iOS App Store, αλλά επειδή το app θα έπρεπε να αποκτήσει πρόσβαση στις λίστες των κλήσεων και γραπτών μηνυμάτων των iPhone, η Apple ήταν πολύ διστακτική στο να τη δεχτεί. Ο λόγος ήταν πως η Apple ήθελε να προστατεύσει τους χρήστες της, κάτι όμως που ενδεχομένως να τη βάλει σε κίνδυνο στην Ινδία μιας και η ρυθμιστική αρχή μαζί με την κυβέρνηση της χώρας, είχαν απειλείσει τα iPhone με αποκλεισμό από τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας, σε μια περίοδο που η Apple έτσι και αλλιώς αντιμετωπίζει προβλήματα με τις πωλήσεις των iPhone.

Το θέμα των spam κλήσεων και γραπτών μηνυμάτων είναι σε έξαρση παγκοσμίως και η Ινδία θέλησε να βοηθήσει τους κατόχους smartphone με την εφαρμογή TRAI DND που θα επιτρέπει στους χρήστες να αναφέρουν και να καταχωρούν τις κλήσεις και τα γραπτά μηνύματα σαν spam έτσι ώστε να μην τους ενοχλήσουν ξανά. Θα πρέπει να τονίσουμε πως η εφαρμογή αυτή είναι ήδη διαθέσιμη στα Android smartphones στην Ινδία από το 2016, αλλά τα θέματα με την ιδιωτικότητα και τα προσωπικά δεδομένα των smartphone χρηστών, δεν επέτρεπαν στην Apple να τη δεχτεί.

Αυτό άλλαξε όμως και από το να επηρεαστούν οι ήδη προβληματικές πωλήσεις των iPhone με έναν αποκλεισμό από τους εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στην Ινδία, η Apple αποδέχτηκε την εφαρμογή αυτή και έτσι εμφανίζεται στο App Store, διαθέσιμη για εγκατάσταση σε συσκευές που έχουν εγκατεστημένο το iOS 12.1.

Keywords
Τυχαία Θέματα