Έλληνας βιομηχανικός σχεδιαστής προτείνει το Windows Phone Kanavos [concept]

Ο φίλος του Techblog Αλέξανδρος Στασινόπουλος εργάζεται στην Ταϊβάν ως βιομηχανικός σχεδιαστής και πρόσφατα μας είχε επικοινωνήσει μαζί μας στέλνοντας φωτογραφίες και ρεπορτάζ από την έκθεση Computex 2012. Οι σχεδιαστικές ανησυχίες του Αλέξανδρου αυτή τη φορά εμπνέυστηκαν από τα live tiles του λειτουργικού συστήματος Windows Phone και το αποτέλεσμα είναι το smartphone

Κάναβος.

Παραθέτω την περιγραφή του Αλέξανδρου για το concept smartphone Kanavos:

«Το συγκεκριμένο τηλέφωνο ειναι μια ιδέα/κονσεπτ πανω σε ένα windows smartphone όπου σχεδιαστικά θα «επικοινωνούσε» στο χρήστη αλλά και στο γύρω περιβάλλον το λειτουργικό που χρησιμοποιεί η συσκευή. Σε αντίθεση λοιπόν με τα προηγούμενα αλλά και τα πολύ προόσφατα παραδείγματα windows smartphones απο κατασκευαστες όπως η Samsung, Nokia, HTC που (με εξαίρεση ίσως εως ενα βαθμό τη Νόκια) ενσωματώνουν ενα τόσο ιδιαίτερο οπτικά λειτουργικό όπως ειναι τα windows 8 σε συσκευές (hardware) που δεν «συνδέουν» οπτικά (αλλά ίσως και λειτουργικά) Λογισμικό-Υλισμικό, παρόν τηλέφωνο ειναι μια σχεδιαστική άσκηση-πρόταση πάνω σε αυτό το θέμα.
Ο κάναβος λοιπόν (απο εκέι και το όνομα) που σχηματίζεται απο τα live tiles των windows συνεχίζεται πια και στο κέλυφος της συσκευής για την οπτική σύνδεση Λογισμικού-Υλισμικού. Η συγκεκριμένη συσκευή θα στόχευε περισσότερο σε entry level, νέους σε ηλικία χρήστες, παρά σε power users που θα κετευθυνθούν στο πάνω κομμάτι της αγοράς (τιμολογιακά αλλά και σε specs).»

Ο Αλέξανδρος διαβάζει Techblog και θα χαρεί να μάθει την γνώμη σας για το concept του και με χαρά θα σας απαντήσει.

Πηγή

Keywords
Τυχαία Θέματα