Smart Glasses από την Rockchip στην CES 2014

14:12 2/1/2014 - Πηγή: TechBlog

Με την CES 2014 να μετράει ώρες για το άνοιγμα των πυλών της στο Λας Βέγκας, περιμένουμε να δούμε πολλές συσκευές που «φοριούνται» όπως smart watches, glasses και bands (TCL). Όσον αφορά όμως τα smart glasses, δεν είναι μόνο η Google, η Baidu, η Epson και η Olympus

στο παιχνίδι για την καθιέρωση ενός ονόματος τους καθώς προστέθηκε και η Rockchip.

Η Rockchip για όσους δεν γνωρίζουν είναι μία κινέζικη εταιρεία που κατασκευάζει επεξεργαστές. Τους επεξεργαστές της εταιρείας μπορεί να τους συναντήσετε σε πληθώρα από κινέζικα tablets αλλά και στο HP Slate 7.

Τα έξυπνα γυαλιά της Rockchip είναι εφοδιασμένα με τον επεξεργαστή RK3168 που είναι διπύρηνος χρονισμένος στα 1.6 GHz, ενώ έχει όλα τα απαραίτητα chip για διασύνδεση, όπως WiFi, Bluetooth και GPS. Τα έξυπνα γυαλιά θα έχουν μικρή οθόνη, ανάλυσης 720p και 5.0 Megapixel κάμερα που μπορεί να καταγράψει βίντεο Full HD. Όσον αφορά στη μνήμη είναι εφοδιασμένα με 1GB μνήμης RAM και 4GB μνήμης ROM για αρχεία. Τέλος θα υπάρχουν προεγκατεστημένες εφαρμογές στα γυαλιά, ενώ δεν είναι σίγουρο άμα θα κυκλοφορήσουν με εγκατεστημένο το Play Store της Google.

Keywords
Τυχαία Θέματα