Sat & Digital TV News Report, Νέα εβδομαδιαία στήλη στο Techblog

13:02 3/5/2012 - Πηγή: TechBlog

Αυτή την εβδομάδα κάνουμε στάση στην εξαιρετικής ποιότητας HD μετάδοσης του τελικού κυπέλου Ελλάδας από τον ΟΤΕ TV, αλλά και την απάντηση της Nova με την δωρεάν παροχή του καναλιού Novacinema 3 στους κατόχους sports pack. Η Αττική είναι έτοιμη να υποδεχθεί το πρώτο

μεγάλο αναλογικό switch off στις 6 Ιουλίου, το τέλος της αγωνιστικής σαιζόν βρίσκει την Nova να βραβεύει τους καλύτερους, ενώ το γνωστό ερωτικό δίκτυο Dorcel TV έρχεται να καταστήσει τις νέες smart TV όχι μόνο έξυπνες, αλλά και… πιπεράτες!

Από σήμερα και κάθε Πέμπτη το περιοδικό Digital TV info και το portal digitaltvinfo.gr, θα σας προσφέρουν τα τελευταία και πιο καυτά νέα γύρω από το χώρο της ψηφιακής και δορυφορικής τηλεόρασης μέσα από τη νέα εβδομαδιαία στήλη Sat & Digital TV News Report του Techblog!
————————————————————————————————————————————

Αναλογικό switch off στον Υμηττό στις 6 Ιουλίου!
Φαίνεται πως οι εξελίξεις στην επίγεια ψηφιακή -ελέω μνημονίου- αρχίζουν να παίρνουν τη μορφή χιονοστιβάδας. Έτσι, όπως μας ενημερώνει το ΦΕΚ 862 της 20ης Μαρτίου στις σελίδες 14623-14624, στις 6 Ιουλίου του 2012 θα κλείσουν όλα τα αναλογικά κανάλια που εκπέμπουν από τον Υμηττό, με αποτέλεσμα όσοι δεν έχουν λήψη από άλλα σημεία να χρειαστεί οπωσδήποτε να αναβαθμιστούν για επίγεια ψηφιακή λήψη. Το κλείσιμο των αναλογικών του Υμηττού δεν προβλεπόταν αρχικά, παρά μόνο μετά τη λειτουργία και των 23 βασικών κέντρων εκπομπής ανά την επικράτεια. Το συγκεκριμένο ΦΕΚ ρυθμίζει και πολλά άλλα θέματα σχετικά με τις ψηφιακές εκπομπές. Aντιγράφουμε μόνο το κομμάτι το σχετικό με το κλείσιμο της αναλογικής μετάδοσης του Υμηττού: Την 03:00 πρωινή της 6ης Ιουλίου 2012, παύει η εκπομπή με αναλογική τεχνολογία από το κέντρο εκπομπής «Υμηττός», όσων τηλεοπτικών προγραμμάτων εκπέμπονται ήδη και με ψηφιακή τεχνολογία από το κέντρο αυτό. Εφεξής, προϋπόθεση για την εκπομπή τηλεοπτικού προγράμματος με ψηφιακή τεχνολογία από το κέντρο εκπομπής «Υμηττός», σύμφωνα με τα οριζόμενα στον ν.3592/2007 και την ΚΥΑ 21161/2008, είναι η ταυτόχρονη παύση της ενδεχόμενης μετάδοσης του προγράμματος αυτού με αναλογική τεχνολογία από το ίδιο κέντρο. Οι τηλεοπτικοί δίαυλοι που απελευθερώνονται, ως συνέπεια των ανωτέρω υπόκεινται στις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας.

————————————————————————————————————————————

Κυπελλούχος Ελλάδος ο… ΟΤΕ!
Την ευκαιρία να διαφημίσει την τηλεοπτική του πρόταση με τον καλύτερο τρόπο εκμεταλλεύτηκε ο ΟΤΕ στον τελικό της Κυριακής. Όλες οι διαφημιστικές πινακίδες περιμετρικά του γηπέδου, πίσω από τα τέρματα, οι πάγκοι, η σέντρα (πριν την έναρξη του αγώνα) και όπου αλλού υπήρχε χώρος για διαφημιστική εκμετάλλευση, όλα ντυμένα με το λογότυπο του ΟΤΕ TV. Οι διαφημιστικές πινακίδες επικοινωνούσαν με πολύ δυνατό τρόπο και την τιμή του πακέτου στα 19.90 ευρώ, τιμή αν μη τι άλλο δελεαστική, αλλά και σημαντικά χαμηλότερη από την ανταγωνιστική Nova. Όσοι παρακολούθησαν επίσης την ελεύθερη μετάδοση από τον ΣΚΑΙ, έβλεπαν πάνω δεξιά το σήμα του ΟΤΕ και ανά τακτά χρονικά διασ

Keywords
Τυχαία Θέματα