Samsung, Καταγγελία για εργασιακές συνθήκες στη Βραζιλία

Είχαμε συνηθίσει να διαβάζουμε για τις κακές εργασιακές συνθήκες στη Foxconn, κατά τη διάρκεια της συναρμολόγησης των προϊόντων της Apple, αλλά όπως δείχνουν τα στοιχεία τα πράγματα δεν είναι καλύτερα και στα εργοστάσια που παράγονται οι συσκευές της Samsung. Μία υπόθεση που έχει πάει στα δικαστήρια της Βραζιλίας δείχνει ότι οι εργάτες δεν απολαμβάνουν τις καλύτερες των συνθηκών.

Το κύριο στοιχείο που επικαλούνται

οι ενάγοντες είναι ότι οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να κάνουν μεγάλες βάρδιες για πολλές ημέρες συνεχόμενα, με αποτέλεσμα να επέρχεται η εξάντληση. Οι κατηγορίες αφορούν στο εργοστάσιο της Samsung στο Zona Franca de Manaus, όπου γίνεται συναρμολόγηση smartphones για την εταιρεία. Γίνεται λόγος για βάρδιες των 10 ή ακόμα και των 15 ωρών την ημέρα, χωρίς διάλειμμα, ενώ έχουν καταγραφεί περιστατικά εργαζομένων που έχουν συμπληρώσει 27 ημέρες συνεχόμενης εργασίας…

Στο εργοστάσιο εργάζονται 5.600 εργαζόμενοι, ενώ 2.018 από αυτούς έχουν εμφανίσει προβλήματα υγείας λόγω κόπωσης. Η μήνυση ζητά την καταβολή αποζημίωσης 110 εκ. δολαρίων από τη Samsung στους εργαζόμενους.

Keywords
Τυχαία Θέματα