Samsung, αντικατέστησε τον επικεφαλής σχεδιασμού λόγω του Galaxy S5;

13:32 8/5/2014 - Πηγή: TechBlog

H Samsung η οποία είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphones αυτή τη σιγμή, αντικατέστησε τον επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού κινητών συσκευών εν μέσω της κριτικής που δέχεται η εταιρεία τόσο από τους καταναλωτές όσο και από τους ειδικούς για τον σχεδιασμό του Samsung Galaxy

S5.

Το Samsung Galaxy S5 το οποίο κυκλοφόρησε στην παγκόσμια αγορά πριν από λίγο καιρό δεν έτυχε θερμής υποδοχής από τους καταναλωτές ενώ δέχεται κριτική για το υλικό κατασκευής του το οποίο είναι πλαστικό και το κάνει να μοιάζει φθηνό.

O Chang Dong υπέβαλλε την παρίτησή του την προηγούμενη εβδομάδα και θα αντικατασταθεί από τον αντιπρόεδρο του τμήματος σχεδιασμού φορητών συσκευών, Lee Min-Hyuk, σύμφωνα με πηγή της Samsung την οποία επικαλείται το Reuters.

Βέβαια, η Samsung με δήλωσή της επισημαίνει ότι δεν πρόκειται για παραίτηση αλλά για αναπροσαρμογή η οποία θα επιτρέψει στον Chang να επικεντρωθεί περισσότερο στο ρόλο του ως επικεφαλής της Στρατηγικής Ομάδας Σχεδιασμού, η οποία είναι υπεύθυνη για τη μακροπρόθεσμη στρατηγική σχεδιασμού σε όλες τις συσκευές της Samsung, συμπεριλαμβανομένων των κινητών συσκευών.

Να πούμε ότι ο Lee στα 42 του έγινε το νεότερο υψηλόβαθμο στέλεχος της Samsung το 2010 και έπαιξε σημαντικό ρόλο στο σχεδιασμό της σειράς Galaxy χάρη στην οποία η Samsung εκθρόνισε την Apple από την παγκόσμια κυριαρχία στην αγορά smartphones. Σήμερα η Samsung πουλάει σχεδόν διπλάσιο αριθμό συσκευών από την Apple χάρη στην σειρά Galaxy.

Ο Lee ο οποίος έχει το παρατσούκλι «Μήδας» λόγω της τεράστιας επιτυχίας των Galaxy, ξεκίνησε την πορεία του στην αποτυχημένη συνεργασία Samsung-Renault για τον σχεδιασμό αυτοκινήτων τη δεκαετία του 1990.

Keywords
Τυχαία Θέματα