Samsung Galaxy Tab, Με οθόνη 11.6 ιντσών και διπύρηνο 2GHz [φήμες]

Μπορεί όλοι να περιμένουμε εναγωνίως το Samsung Galaxy SIII, ωστόσο η Samsung φέρεται να προσανατολίζεται και σε μια ανακοίνωση νέου tablet της σειράς Galaxy Tab, αλλά εφοδιασμένο αυτή τη φορά με τον ολοκαίνουριό της mobile

επεξεργαστή Exynos 5250. Η ανακοίνωση αναμένεται στα πλαίσια της ετήσιας έκθεσης Mobile World Congress 2012.

Και πολλοί θα αναρωτηθείτε «ΟΚ, και τι το τρομερό έχει άλλο ένα dual-core tablet;». Από μόνο του αυτό όντως δε λέει και πολλά. Οι φήμες όμως αναφέρουν ότι η οθόνη του θα έχει διαγώνιο μεγαλύτερη των 10 ιντσών, πιθανότατα 11,6, και θα έχει αστρονομική ανάλυση της τάξης των 2.560×1.600 pixels! Τη στιγμή δηλαδή που ακόμη περιμένουμε να πάρουμε στα χέρια μας τα next-gen tablets με οθόνες Full HD, η Samsung έρχεται να κάνει ένα ακόμη βήμα παραπέρα. Άλλωστε η Samsung έχει ήδη δείξει ότι είναι ικανή να κατασκευάζει τέτοια panels και μάλιστα έχουν εμφανιστεί φωτογραφίες από mockups, όπως το εικονιζόμενο, που προέρχεται από γερμανικό τεχνολογικό site και συγκρίνει δίπλα-δίπλα τις διαστάσεις μεταξύ του «κλασσικού» Galaxy Tab 10.1 και του υποτιθέμενου διαδόχου του.

Όσον αφορά τον επεξεργαστή του συστήματος, το γεγονός ότι είναι διπύρηνος, δεν έπεται ότι πρόκειται για κάτι το τετριμμένο, καθώς η συχνότητά του θα φτάνει τα 2GHz (όλα αυτά πάντα βάσει των πηγών), και βασιζόμενος στον τελευταίας τεχνολογίας πυρήνα ARM Cortex-A15, που είναι ότι πιο προηγμένο έχει να επιδείξει η συγκεκριμένη πλατφόρμα. Το νέο chip υποβοηθάται από το (επίσης κατασκευής ARM) graphics chip Mali-T604, από το οποίο περιμένουμε επίσης αρκετά πράγματα. Ο Samsung Exynos 5250 είναι φτιαγμένος στην κλίμακα των 32 νανομέτρων με την κατασκευαστική μέθοδο High-K Metal Gate (HK/MG), κάτι που σημαίνει ότι πρόκειται για ένα chip πολύ μικρής κατανάλωσης και υψηλής αποδοτικότητας.

Πηγή

Keywords
Τυχαία Θέματα