Project Glass, Γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας από την Google

13:34 5/4/2012 - Πηγή: TechBlog

Δεν θα μπορούσε να κάνει πιο ultra cool κίνηση από αυτή η Google. Ανακοίνωσε επίσημα ότι ασχολείται με την τεχνολογία augmented reality, βάζοντάς τη σε ένα ιδιαίτερα κομψό ζευγάρι ασημί γυαλιών, εμπλουτίζοντας παράλληλα όλα όσα βλέπουμε καθημερινά με τα ίδια μας τα μάτια.

Τα «Project Glass» της Google διαθέτουν κομψό ασημένιο σκελετό πάνω στον

οποίο είναι προσαρμοσμένες μικροσκοπικές κάμερες και ειδικοί φακοί – οθόνες, που επιτρέπουν στον κάτοχο – χρήστη τους, καθώς περπατά, να δέχεται online πληροφορίες και ηλεκτρονικά μηνύματα, να κάνει αναζητήσεις στο διαδίκτυο και να βλέπει βίντεο.

Μια σειρά από ειδοποιήσεις, λειτουργίες επικοινωνίας, υπενθυμίσεις και ό,τι άλλο αφορά στον ψηφιακό μας κόσμο, προβάλλεται στα ειδικά γυαλιά και ο χρήστης επιλέγει είτε με φωνητικές εντολές, είτε χειροκίνητα το τι θέλει να γίνει. Το παρακάτω video δείχνει αναλυτικά όλες τις δυνατότητες του συστήματος.

Η Google πάντως ξεκαθάρισε πως τα γυαλιά της, τα οποία φαίνεται να χρησιμοποιούν μία παραλλαγή του δικού της λειτουργικού συστήματος Android, βρίσκονται ακόμα σε ερευνητικό στάδιο και θα αργήσουν να βγουν στην αγορά.

Keywords
Τυχαία Θέματα