Nokia, Οικονομικά αποτελέσματα β’ τριμήνου που βάζουν σε σκέψεις…

Η Nokia ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο του 2012, στα οποία εμφάνισε μίας πρώτης τάξεως απώλεια εσόδων στο 1.4 δισεκατομμύρια ευρώ. Δεν είναι και λίγα! Πάντως τα Lumia πούλησαν 4 εκατομμύρια συσκευές κατά τη διάρκεια του τριμήνου και αυτό έφερε μερικά χαμόγελα στην εταιρεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και η μέση τιμή πώλησης ενός Lumia σημείωσε πτώση από την ενδεικτική τιμή των 220 ευρώ στα 186 (τιμές προ φόρων και επιβαρύνσεων)

και αυτό σημειώνεται ως ένας από τους παράγοντες που έπαιξαν το ρόλο τους στην αύξηση των πωλήσεων στις συσκευές Lumia με Windows Phone.

Η Nokia πάντως απέστειλε 10.6 εκατομμύρια συσκευές σε όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια του δευτέρου τριμήνου του 2012, με το ποσοστό 60% από αυτές να είναι Symbian, Series 40 και MeeGo, άρα κάτι μας λέει ότι θα συνεχίσει για τα καλά να υποστηρίζει το Symbian. Αναφορικά με την αρνητική κριτική για την έλλειψη update των Windows 7.5 Nokia σε Apollo, ο CEO της εταιρείας, Steven Elop δήλωσε ότι η εταιρεία σκοπεύει να παρέχει updates στα υπάρχοντα Lumia εν καιρώ, αρκετά μετά το λανσάρισμα του Windows Phone 8. Τόνισε παράλληλα την «καταλυτική» σημασία που θα έχει για την σειρά Lumia η επόμενη γενιά της πλατφόρμας της Microsoft.

Παραδοσιακά πάντως η Nokia έχει τις σημαντικότερες πωλήσεις στην Ευρώπη, παρόλο που έδωσε έμφαση στην αμερικανική αγορά, στοιχείο που της έδωσε ποσοστά ανόδου στην ήπειρο αυτή.

Πηγή

Keywords
Τυχαία Θέματα