Microsoft, στοχεύει σε smartphones που φορτίζουν μια φορά την εβδομάδα

Το να φορτίζουμε το κινητό μας 1 ή κα ι 2 φορές μέσα στο 24ωρο έχει γίνει συνήθεια. Παρ’ όλη την πολύ γρήγορη πρόοδο των κινητών τα οποία μέσα σε λίγα χρόνια έχουν αποκτήσει δυνατά τεχνικά χαρακτηριστικά, όπως τετραπύρηνους επεξεργαστές ή QHD οθόνες, υπάρχει ένα χαρακτηριστικό που εξακολουθεί να απογοητεύει και αυτή είναι η μπαταρία.

Η ζωή μας όμως θα γινόταν πολύ πιο εύκολη αν είχαμε τη δυνατότητα να το φορτίζουμε μια ή δυο φορές την εβδομάδα.

Η Microsoft γνωρίζοντας

ότι η τεχνολογία των μπαταριών δεν έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια και μάλλον δεν θα αλλάξει στο κοντινό μέλλον, αποφάσισε να δουλέψει πάνω στη διάρκεια ζωής των μπαταριών για φορητές συσκευές αξιοποιώντας τις τεχνολογίες που υπάρχουν με έξυπνο τρόπο.

Η Ranveer Chandra, ερευνητής στο Mobility & Networking Research Group της Microsoft, αποκάλυψε μερικές ιδέες που μπορεί να χρησιμοποιήσει η Microsoft για να επεκτείνει την διάρκεια ζωής των μπαταριών.

Σύμφωνα λοιπόν με το MIT Technology Review, μία από αυτές τις ιδέες είναι να αναπτύξουν συσκευές οι οποίες αντί για μια Li-Ion μπαταρία να χρησιμοποιεί 2 μικρότερες. Η μία μπαταρία θα παρέχει ενέργεια για «βαριές» δραστηριότητες και η άλλη για απλές λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένου και της αναμονής.

Η Microsoft φαίνεται ότι έχει κάποια προσχέδια ήδη και αυτό μπορεί να βελτιώσει την διάρκεια της μπαταρίας κατά 20-50%.

Όμως, βελτιώσεις μπορούν να γίνουν ακόμη και στο software. Η Microsoft ανέπτυξε ένα πρόγραμμα με την ονομασία E-Loupe το οποίο αναγνωρίζει εφαρμογές που καταναλώνουν αρκετή μπαταρία και όταν δεν χρειάζονται τις τερματίζει ή περιορίζει τις δραστηριότητές της.

Κάποια Android Smartphones (όπως το Samsung Galaxy S5 και το HTC One M8) ήδη χρησιμοποιούν «κόλπα» με το λογισμικό για να προσφέρουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Keywords
Τυχαία Θέματα