Microsoft, Σκέφτεται να διαθέσει δωρεάν τα Windows Phone και Windows RT

Τα Windows Phone πηγαίνουν πολύ καλά στην low-end αγορά σε μερικές περιοχές, και αυξάνουν τα ποσοστά γενικώς σε όλο τον κόσμο. Η Nokia ωστόσο, της οποίας το τμήμα mobile devices ανήκει πια στην Microsoft, κατέχει το 90% των πωλήσεων, και η Microsoft χρειάζεται περισσότερους κατασκευαστές να πάρουν την πλατφόρμα στα σοβαρά ώστε να

συνεχίσει την άνοδο. Γι αυτό το λόγο η εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο να αφαιρέσει τα τέλη αδειών χρήσης, για τα Windows Phone και Windows RT.

Φημολογείται οτι η εταιρεία σχεδιάζει να προσφέρει εκδόσεις των Windows Phone και Windows RT σε κατασκευαστές δωρεάν, και το μοντέλο μοιάζει με αυτό του… Android, δηλαδή θα συμπεριλάβει διαφημίσεις και θα δώσει κίνητρα και μεγαλύτερη ώθηση ώστε οι χρήστες να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες Skydrive, Office και Skype.

Φημολογείται ότι σήμερα μία άδεια χρήσης για Windows Phone κυμαίνεται μεταξύ 20 και 30 δολαρίων (ανά κινητό) και πως αρκετοί κατασκευαστές έχουν αποφύγει την πλατφόρμα για αυτό τον λόγο. Ίσως με αυτό το μέτρο, η Microsoft να κερδίσει περισσότερους συνεργάτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα