Microsoft, ετοιμάζει επίθεση τιμών στα Chromebooks

H Microsoft όπως φαίνεται κάνει σχέδια για το τελευταίο τρίμηνο του 2014 ώστε να ανταγωνιστεί τα Chromebooks της Google. Στο Partner Conference της Microsoft, ο COO Kevin Turner αποκάλυψε ότι η HP σχεδιάζει να κυκλοφορήσει ένα laptop με Windows το οποίο

θα τιμολογείται στα 199 δολάρια.

Δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το laptop της HP, αλλά έδωσε λίγες πληροφορίες παραπάνω για laptop που θα κατασκευαστούν από τις Acer και Toshiba και θα κοστίζουν 250 δολάρια. Το low-cost laptop της Acer θα έρχεται με 15.6 ιντσών οθόνη και 2.16GHz Intel Celeron επεξεργαστή. Για το low-cost laptop της Toshiba θα έχει μικρότερο form-factor και θα έρχεται με οθόνη 11.6 ιντσών. Από ότι φαίνεται τα Intel Celeron chips θα είναι σημαντικό κομμάτι στην προσπάθεια της Microsoft να σπρώξουν τις τιμές προς τα κάτω.

Ο Turner αποκάλυψε επίσης ότι η HP σχεδιάζει να κυκλοφορήσει 7 και 8 ιντσών εκδόσεις των νέων «Stream» PCs για 99 δολάρια το τελευταίο τρίμηνο του 2014, τα οποία θα τρέχουν κάποια έκδοση των Windows. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Έχουμε προτάσεις με λίγα χρήματα και μεγάλη αξία απέναντι στα Chromebooks, και δεν πρόκειται να παραχωρήσουμε αυτό το κομμάτι της αγοράς σε κανέναν».

Η Microsoft σταδιακά κόβει τις τιμές στις άδειες για Windows ώστε να επιτρέψει στους κατασκευαστές να ρίξουν τις τιμές και από ότι φαίνεται αυτή την χρονιά θέλει να ανταγωνιστεί δυνατά την Google και τα Chromebooks.

Keywords
Τυχαία Θέματα