MLS IQTalk, Με ελληνικό Siri!

H Cosmote θα διαθέσει αποκλειστικά(;) το MLS iQTalk της γνωστής εταιρείας MLS Πληροφορική που είναι γνωστή για τους χάρτες GPS αλλά και τις φορητές PNA συσκευές GPS με το brand name της. Το επίσημο δελτίο τύπου της εταιρείας που διανεμήθηκε σήμερα χαρακτηρίζει το MLS iQTalk

ως το «πρώτο ελληνικό κινητό» και σε όλους το μυαλό πάει ότι το κατασκευάζουν Ελληνίδες παρθένες στον Όλυμπο όμως το «ελληνικό» μάλλον αναφέρεται στις φωνητικές λειτουργίες αυτού.

Από την ιστοσελίδα της Cosmote με τα «Προσεχώς» μαθαίνουμε ότι το MLS iQTalk αντιλαμβάνεται φωνητικές εντολές στα ελληνικά – το ελληνικό Siri θα λέγαμε! – και πραγματοποιεί λειτουργίες όπως εύρεση επαφής και τηλεφωνική κλήσης αυτής, αποστολή SMS, αποστολή email και φυσικά φωνητικές εντολές για πλοήγηση με την ομώνυμη προεγκατεστημένη εφαρμογή MLS Destinator(;). Μέσα από την ιστοσελίδα της Cosmote γίνονται γνωστά μερικά ακόμα τεχνικά χαρακτηριστικά του κινητού, άρα συνολικά αυτή τη στιγμή γνωρίζουμε ότι έχει:

MLS iQTalk
Λειτουργικό σύστημα: Android 2.3 Gingerbread
Επεξεργαστής: ?
Μνήμη RAM: 512MB
3G/ HSPA
Οθόνη: 4.3 ίντσες, 262.000 χρώματα
Κάμερα: 5 Megapixel, διπλό LED flash, auto-focus
Δεύτερη κάμερα: ?
Ενσωματωμένη μνήμη: ?
Κάρτα μνήμης: micro SD (έως και 32GB)
Wi-Fi n, GPS, Bluetooth, micro USB, Ραδιόφωνο FM
Μπαταρία: ? mAh
Χρόνος ομιλίας: Έως και 8.5 ώρες
Χρόνος αναμονής: Έως και 168 ώρε
Διαστάσεις:124x68x11.5 χλστ.
Βάρος: 116 γρ.

Στην αρχή του άρθρου κάνω λόγο για «Ελληνίδες παρθένες» και φυσικά αστιεύομαι μιας και είναι μια έκφραση που χρησιμοποιώ εγώ προσωπικά. Είναι πολύ σημαντικό και ελπιδοφόρο που υπάρχουν ελληνικές προσπάθειες όπως τα Turbo-X Android tablets και τα smartphones της MLS και εμείς σαν Techblog θα στηρίξουμε αυτές τις προσπάεθειες.

Kudos to Alexis

Keywords
Τυχαία Θέματα