Ο Kirin 980 είναι πιο γρήγορος από τον A12 Bionic της Apple σύμφωνα με την Huawei

Techblog.gr

Η Huawei δείχνει να μην “φοβάται” τον A12 Bionic που βρίσκεται στα iPhone Xs, Xs Max και XR, μιας και δήλωσε πως ο επεξεργαστής Kirin 980 που θα βρίσκεται στα αναμενόμενα smartphones Mate 20 και Mate 20 Pro, θα είναι πιο γρήγορος από τον αντίστοιχο

της Apple.

Ο επεξεργαστής HiSilicon Kirin 980 θα κάνει το ντεμπούτο του στα νέα Mate 20 που θα παρουσιαστούν στις 16 Οκτωβρίου στο Λονδίνο και θα ξεκινήσει η αναμέτρησή τους με τον A12 Bionic της Apple μιας και οι δύο είναι βασισμένοι στην αρχικτεκτονική των 7nm. Η Huawei είχε προσπαθήσει να κάνει τον Kirin 980 τον πρώτο εμπορικά διαθέσιμο επεξεργαστή στα 7nm αλλά η Apple την πρόλαβε μιας και κυκλοφόρησε πρώτη τα νέα iPhone.

Η Huawei εργάστηκε πάνω από τρία χρόνια για την ανάπτθυξη του Kirin 980 και έχει επικεντρωθεί στη βελτίωση της αποδοτικότητας, της τεχνητής νοημοσύνης και της συνδεσιμότητας, με την εταιρεία να ισχυρίζεται πως είναι 75% πιο γρήγορος και διαθέτει 46% ταχύτερη GPU από τον Kirin 970. Σημαντική είναι και η μείωση στην κατανάλωση ενέργειας μιας και ο Kirin 980 καταναλώνει, σύμφωνα με τη Huawei, 57% λιγότερη ενέργεια, με αυτήν της GPU να έχει μειωθεί κατά 178% σε σύγκριση με την προηγούμενη στον Kirin 970.

Στον τομέα της AI, ο Kirin 980 θα διαθέτει ξεχωριστή NPU (Neural Network Processing Unit) για τις λειτουργίες της τεχνητής νοημοσύνης ενώ στον τομέα της συνδεσιμότητας, θα είναι ο πρώτος επεξεργαστής που θα υποστηρίζει LTE Cat.21 με μέγιστη ταχύτητα download στα 1.4Gbps. Μένει να δούμε και στην πράξη τις ικανότητες του Kirin 980 στα νέα Mate 20, με τις συγκρίσεις που θα γίνουν με τον A12 Bionic να αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Keywords
Τυχαία Θέματα