H Apple ψάχνει stylus concepts με optical tracking και απτικό feedback

Μην ανησυχείτε όλοι όσοι αγαπήσατε την ευκολία χρήσης του απτικού interface των προϊόντων της Apple. Δεν πρόκειται οι άνθρωποι στο Cupertino να κάνουν πλήρη αλλαγή πλεύσης, απλώς αποφάσισαν να ασχοληθούν και με άλλα concepts, συγκεκριμένα να διερευνήσουν ποιους άλλους τρόπους και εφαρμογές μπορεί να έχει η αλληλεπίδραση των χρηστών με τις συσκευές τους.

Έτσι έχουν καταθέσει πατέντες, συγκεκριμένα το 2010, οι οποίες αφορούν σε χρήση μίας συσκευής αφής με stylus. Οι πατέντες αυτές έχουν είτε οπτική, είτε απτική τεχνολογία. Στην πρώτη

περίπτωση έχουμε μια μικροσκοπική κάμερα στην μύτη του stylus, η οποία συνεργάζεται με μια σειρά από αισθητήρες και ακολουθεί αυτά που εμφανίζονται στην οθόνη, αλλά και τις επιλογές του χρήστη πάνω σε αυτή.

Στη δεύτερη εκδοχή, το Stylus είναι ικανό να μεταφέρει στο χέρι του χρήστη την απτική πληροφορία που δίνει ως feedback η συσκευή (π.χ. επιβεβαίωση ότι πατήθηκε ένα πλήκτρο), εμπλουτίζοντας ακόμα περισσότερο τον πλούτο των πληροφοριών που παίρνει ο χρήστης από την αλληλεπίδραση με τη συσκευή του.

Δεν είναι σαφές εάν η Apple προσανατολίζεται στο να χρησιμοποιήσει εμπορικά κάποια από τις τεχνολογίες αυτές.

Πηγή

Keywords
Τυχαία Θέματα