Gartner, Μικρή πτώση στις πωλήσεις κινητών και ραγδαία άνοδος των smartphones

Τα αποτελέσματα της Gartner για τις παγκόσμιες πωλήσεις κινητών αποδεικνύουν αριθμητικά κάτι που όλοι μας έχουμε παρατηρήσει: τα smartphones τείνουν να γίνουν ο κανόνας στις συσκευές κινητής τηλεφωνίας, ενώ τo Android έχει κατακτήσει την παγκόσμια κυριαρχία στον χώρο.

Android και Samsung είναι οι νικητές στο δεύτερο τρίμηνο του 2012 για την Gartner, με τις πωλήσεις του iPhone

να μένουν σχετικά στάσιμες, καθώς οι φίλοι της Apple περιμένουν να δουν την επόμενη έκδοση. Συνολικά, στον κόσμο πωλήθηκαν 419 εκατομμύρια κινητά, μία πτώση 2.3% στην αγορά σε σχέση με πέρυσι, ενώ το ένα τρίτο των συσκευών που πωλήθηκαν ήταν smartphones. Η Apple και η Samsung μαζί έχουν το 83% της αγοράς smartphone.

Συνολικά πωλήθηκαν 99 εκ. Android κινητά, κάτι που αντιστοιχεί στο 64% της αγοράς smartphones (πέρυσι είχαν το 43.4%). Τα μισά Android που πωλήθηκαν ανήκουν στην οικογένεια Samsung Galaxy, ενώ το Galaxy S3 έχει ήδη φτάσει τις 10 εκ. πωλήσεις, δύο μήνες μετά την κυκλοφορία του στην αγορά.

Ο κόσμος αγόρασε 29 εκ. iPhone αυτό το τρίμηνο (18.8% της αγοράς smartphone), ενώ τόσο το Symbian όσο και το BlackBerry κατέκτησαν το 5.9% και το 5.2% της αγοράς αντίστοιχα, με το bada και τα Windows Phones να κατακτούν το 2.7% της αγοράς.

Πηγή

Keywords
Τυχαία Θέματα