Facebook: Πατέντα αποκαλύπτει drone με αετούς, ηλιακά πάνελ και πρόσβαση στο internet

Techblog.gr

Η Facebook υπέβαλε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για ένα ασυνήθιστο drone το οποίο θα χρησιμοποιεί αετούς για να μένει στον αέρα.

Το “εναέριο όχημα με διπλό αετό” όπως ονομάζεται αποτελείται από δύο αετούς οι οποίοι είναι δεμένοι μεταξύ τους και βρίσκονται σε διαφορετικό ύψος. Μπορούμε να κατευθύνουμε κάθε αετό ανεξάρτητα και το drone μπορεί να παράγει τη δική του ενέργεια ώστε να επεκταθεί ο χρόνος πτήσης.

Στο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας η Facebook

ισχυρίζεται ότι ο αετός-drone θα έχει μειωμένο βάρος, μέγεθος και τιμή σε σχέση με τα συμβατικά drones. Σύμφωνα με το κείμενο στο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, το drone θα έχει εύρος χιλιομέτρων και θα μπορεί να παράγει ενέργεια μέσω των ηλιακών συλλεκτών ή καθώς κινείται.

Επίσης, στο κείμενο αναφέρεται ότι το drone θα μπορεί να προσφέρει πρόσβαση στο internet.

Το 2016 η Facebook είχε κυκλοφορήσει ένα drone με όνομα Aquila. Πρόκειται για ένα 400 κιλών αεροσκάφος το οποίο είναι κατασκευασμένο από ίνες άνθρακα. Ο σκοπός του Aquila ήταν να ενισχύσει ή να προσφέρει πρόσβαση στο internet σε περιοχές που είναι δυσπρόσιτες.

Να σημειώσουμε ότι αυτό δεν σημαίνει πως το συγκεκριμένο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας θα γίνει πραγματικότητα, ή πως αυτός ο σχεδιασμός είναι καλύτερος σε σχέση με τα συμβατικά drones.

Keywords
Τυχαία Θέματα