Dell ARM project Ophelia

Έτοιμη είναι η Dell σύμφωνα με αναφορά της εταιρείας Quartz, να περάσει και στον χώρο των ARM επεξεργαστών, σε μια προσπάθεια να επαναπροσδιορίσει την θέση της στην αγορά των PCs. Τις τελευταίες μέρες και κάτω από την έντονη φημολογία που δημιουργήθηκε θέλοντας την μεγάλη κατασκευάστρια να τραβάει τις μετοχές της από το χρηματιστήριο και να ιδιωτικοποιείται εξολοκλήρου, εμφανίστηκε ένα νέο προϊόν, ένα νέο project.

To project

«Ophelia» ανακοινώθηκε στις 8 Ιανουαρίου και παρουσιάστηκε στην CES. Πρόκειται για μια υπολογιστική μονάδα, όχι μεγαλύτερη από ένα USB stick, η οποία τίθεται σε λειτουργία κάνοντας χρήση της τεχνολογίας Mobile High-Definition Link (MHL), αντλώντας ενέργεια από μια υποδοχή HDMI ή μια θύρα USB.

Τώρα, μπορεί να μην υποστηρίζουν MHL όλες οι HDTV οθόνες αλλά τουλάχιστον για τις δικές της η Dell έχει ήδη κάνει τα σχέδια της.

Διαθέτει Bluetooth και WiFi, για την επικοινωνία της με συσκευές όπως πληκτρολόγιο και ποντίκι και φυσικά για την πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Λειτουργικό φέρει το Android 4.1 Jelly Bean της Google και με λίγα λόγια προσφέρει ότι περίπου και ένα tablet, απλά μεταφέρεται πιο εύκολα.

Μπορεί να μοιάζει με το δημοφιλές MK802 και δεν είναι λίγοι εκείνοι που το ζαχαρώνουν από το AliExpress, όμως το βαρύ όνομα της Dell και η κατ” εκτίμηση τιμη των $50 το καθιστά μία πιο ελκυστική επένδυση.

Μάλλον οι γνώσεις και η εμπειρία του τμήματος Wyse, τομέας των thin clients και cloud συσκευών της, θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, χωρίς αυτά να είναι απαραίτητα τα τεράστια κέρδη αλλά μια νέα προσέγγιση του ασφυκτικά κορεσμένου χώρου των PCs και ARM PCs.

Keywords
Τυχαία Θέματα