Connected Car, Η αυτοκίνηση του μέλλοντος θα είναι εντελώς διαφορετική από σήμερα

11:12 1/5/2012 - Πηγή: TechBlog

Όλοι έχουμε δει πολλές σειρές και ταινίες επιστημονικής φαντασίας, όπου οι μετακινήσεις γίνονται με εντελώς διαφορετικούς τρόπους από αυτούς τους οποίους χρησιμοποιούμε σήμερα: διακτινισμοί, ιπτάμενα οχήματα, τηλεμεταφορά και ό,τι άλλο μπορείς να σκεφτείς. Οι ομιλητές στο συνέδριο MLOVE μας έδειξαν το πώς θα είναι τα μελλοντικά αυτοκίνητα.

Καταρχήν, το I.Χ. μάλλον πρέπει να το ξεχάσουμε, αφού τα οχήματα θα τα μοιραζόμαστε, ενώ δεν θα τα οδηγούμε εμείς, αλλά αυτά θα κινούνται μόνα τους. Επίσης, θα χρησιμοποιούν ειδικό λογισμικό για να αποφεύγουν το μποτιλιάρισμα, σύμφωνα με τον Brad Templeton,

σύμβουλο της Google και πρώην μέλος του Electronic Frontier Foundation.

Το αυτοκίνητο χωρίς οδηγό θα προκαλεί λιγότερα ατυχήματα και περισσότερο όφελος για το περιβάλλον, καθώς θα κινείται ακριβώς όπως πρέπει για να κάνει οικονομία, χωρίς περιττό πάτημα στο γκάζι επειδή βιάζεται. Θα πρέπει στο σημείο αυτό να τονιστεί ότι η εποχή που θα δούμε τα αυτοκίνητα να κάνουν ότι λέει η λέξη, να κινούνται χωρίς την ανθρώπινη παρέμβαση, είναι πιο κοντά από ό,τι νομίζουμε. Η Google ήδη πειραματίζεται με τέτοια μοντέλα.

Πηγή

Keywords
Τυχαία Θέματα