Apple, Κατοχύρωσε πατέντα για διαδικασία κατασκευής κυρτής οθόνης αφής

Με την ανακοίνωση των Samsung Galaxy Round και LG G Flex, πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν πως η συγκεκριμένη τεχνολογία ήρθε για να μείνει. Κάποιοι αναλυτές μάλιστα κοιτάζουν «λίγο πιο μακριά» στο μέλλον και κάνουν λόγο για καμπύλη οθόνη στο επόμενο iPhone. Και όχι αδικαιολόγητα, αφού η Apple φροντίζει με τον ένα, ή με τον άλλο τρόπο να φουντώνει

τις σχετικές φήμες.

Ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που κατατέθηκε το 2010, αλλά κατοχυρώθηκε πρόσφατα και αφορά στην τεχνολογία κατασκευής μίας τέτοιας οθόνης με αισθητήρα αφής είδε το φως της δημοσιότητας.

Πιο συγκεκριμένα, η Apple κατοχύρωσε μία πατέντα για μία κατασκευαστική μέθοδο που βοηθάει στην παραγωγή μεγαλύτερης ακρίβειας αισθητήρων αφής με κυρτή σχεδίαση. Η πατέντα έχει τον αριθμό U.S. Patent No. 8.603.574 και αφορά στην διαδικασία σχηματισμού μίας επιφάνειας (ή ενός αισθητήρα) αφής που σχηματίζει καμπύλη.

Η μέθοδος περιλαμβάνει την εναπόθεση ενός αγώγιμου λεπτού φιλμ σε ένα εύκαμπτο υπόστρωμα για να σχηματίσουν τουλάχιστον ένα μοτίβο αισθητήρα αφής, ενώ το εύκαμπτο υπόστρωμα βρίσκεται σε επίπεδη κατάσταση. Με βάση ορισμένες σημερινές υλοποιήσεις, η μέθοδος μπορεί να περιλαμβάνει την υποστήριξη του εύκαμπτου υποστρώματος που βρίσκεται στην επίπεδη κατάσταση από ένα τουλάχιστον κυρτό υπόστρωμα σχηματισμού (καλούπι) που έχει προκαθορισμένη καμπυλότητα ή οποία μπορεί να μεταβληθεί ανάλογα με τις ανάγκες. Το αποτέλεσμα είναι μία σκληρή από την υψηλή θερμοκρασία καμπυλωτή επιφάνεια αφής, που έχει εξαιρετική ευαισθησία στο άγγιγμα σε όλα τα σημεία που σχηματίζει καμπύλη.

Όπως αναφέραμε, η πατέντα κατατέθηκε για κατοχύρωση το 2010, όταν τα smartphones με κυρτό σχεδιασμό ήταν απλώς μία… ματιά στο μέλλον, και όχι η πραγματικότητα που είναι σήμερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα