Apple, αρνείται κενό ασφαλείας στο iCloud για τη διαρροή γυμνών φωτός των celebrities

12:55 3/9/2014 - Πηγή: TechBlog

Η υπόθεση της διαρροής γυμνών φωτογραφιών διασημοτήτων του Hollywood γνωστή και ως The Fappening, πήρε μεγάλες διαστάσεις από το προηγούμενο Σάββατο όταν γύρω στις 100 celebrities είδαν τις γυμνές φωτογραφίες τους να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

Κάποιες επιβεβαίωσαν και απείλησαν ακόμη και με μηνύσεις (Jennifer Lawrence) ενώ άλλες διέψευσαν. Στην στην υπόθεση μπήκε ακόμη και το FBI. Ως κύρια αιτία της διαρροής θεωρήθηκε η υπηρεσία iCloud της Apple απ όπου οι hackers παραβίασαν τους λογαριασμούς και πήραν τις φωτογραφίες.

Η Apple με σημερινή ανακοίνωσή της όμως αρνείται ότι το iCloud ή το Find my iPhone ευθύνονται για τη διαρροή. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι σε έρευνες που διήρκεσαν πάνω από 40 ώρες διαπιστώθηκε ότι στοχοποιήθηκαν συγκεκριμένοι λογαριασμοί μέσω μιας επίθεσης η οποία είναι κοινή στο διαδίκτυο και στοχεύει σε ονόματα, κωδικούς και ερωτήσεις ασφαλείας και δεν βρήκε κάποιο κενό ασφαλείας στις υπηρεσίες της.

Για μεγαλύτερη ασφάλεια, η Apple προτείνει στους χρήστες της να χρησιμοποιούν πάντα ισχυρούς κωδικούς και να ενεργοποιήσουν την two-step verification.

Ωστόσο, παρά τη σημερινή ανακοίνωσή της η Apple δεν παύει να έχει υποστεί ισχυρό πλήγμα όσον αφορά στην υπόληψή της και την αξιοπιστία του iCloud. Επίσης, με αφορμή την όλη ιστορία ακούστηκε ότι το Find my iPhone ήταν αυτό που άφηνε τους hackers να κάνουν πολλές προσπάθειες για να βρουν τους κωδικούς χωρίς να κλειδώσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις TechBlog