Apple Statistics, Οι αριθμοί που δείχνουν την κυριαρχία της Apple στον mobile κόσμο

Πολλά και ενδιαφέροντα νούμερα μας παρουσίασε σήμερα ο Tim Cook κατά τη διάρκεια του event για το iPad mini και όχι μόνο. Ούτε λίγο, ούτε πολύ παρουσίασε ότι η Apple έχει εκεί έξω 200 εκατομμύρια συσκευές με iOS 6, 300 δισεκατομμύρια iMessages έχουν σταλεί, ενώ 35 δισεκατομμύρια iOS εφαρμογές

έχουν κατέβει σε όλες αυτές τις συσκευές. Αυτό που κρατάμε πάντως είναι ότι έχουν πουληθεί μέχρι σήμερα 100 εκ. iPad, κατακτώντας το 91% της αγοράς ταμπλετών.

Αναμφίβολα, η Apple μπορεί να πανηγυρίζει για την ταχύτατη αποδοχή του νέου λειτουργικού της συστήματος, μιας και μιλάμε για έναν από τους σημαντικότερους ρυθμούς υιοθέτησης ενός νέου λειτουργικού στην ιστορία του software (ας μην ξεχνάμε ότι το iOS 6 δεν έχει ούτε ένα δίμηνο από τότε που κυκλοφόρησε. Στο iCloud υπάρχουν 125 εκατομμύρια έγγραφα, σύμφωνα με την Apple.

Ας δούμε μερικά ακόμα ενδιαφέροντα αριθμητικά στοιχεία. Το ένα είναι ότι υπάρχουν σήμερα 275.000 εφαρμογές αποκλειστικά για το iPad (οι οποίες σημειωτέον ότι θα τρέχουν κανονικά και στο iPad Mini), ενώ τα συνολικά κέρδη των developers από το App Store είναι 6.5 δισεκατομμύρια δολάρια. Κανονική βιομηχανία, δηλαδή… Στο iBook Store υπάρχουν 1.5 δισεκατομμύριο βιβλία, με τα 400 εκατομμύρια από αυτά να έχουν κατέβει από τον Απρίλιο του 2010, όταν ξεκίνησε τη λειτουργία του το iBook Store.

Πηγή

Keywords
Τυχαία Θέματα