Apple Maps αντί Google Maps προτιμούν οι περισσότεροι χρήστες iPhone

Παρά το πολύ άσχημο ξεκίνημα της Apple με τους χάρτες το 2012, που αντικατέστησαν τους αντίστοιχους της Google, νέα δεδομένα έρχονται στην επιφάνεια. Σύμφωνα με την εταιρεία ComScore, η πλειοψηφία των κατόχων iPhone, χρησιμοποιούν την εφαρμογή των χαρτών της Apple

και δεν εγκαθιστούν το Google Maps, το οποίο έχασε 23 εκατομμύρια χρήστες μόνο στην Αμερική, με τα ποσοστά να παραμένουν τα ίδια ενδεχομένως παντού.

Οι αριθμοί όσον αφορά το μήνα Σεπτέμβρη, αναφέρουν πως 35 εκατομμύρια χρήστες iPhone χρησιμοποιούν τους χάρτες της Apple ενώ ο αριθμός των χρηστών Google Maps να ανέρχεται μόλις στα 6 εκατομμύρια, εκ των οποίων, τα 2 εκατομμύρια να είναι χρήστες παλαιότερων εκδόσεων του iOS που δε μπορούν να χρησιμοποιούν τους χάρτες της Apple.

Αυτό μπορεί να έχει μια εξήγηση η οποία έχει να κάνει με το γεγονός πως ενώ ορισμένοι χρήστες iPhone μπορεί να προτιμούν εναλλακτικές λύσεις όσον αφορά τους χάρτες, η πλειοψηφία των χρηστών φαίνεται να προτιμά τις εφαρμογές που η Apple προσφέρει εγκατεστημένες στις iOS συσκευές της, δείχνοντας εμπιστοσύνη σε αυτές χωρίς να ψάχνουν κάποιες εναλλακτικές.

Εσείς χρησιμοποιείτε τους χάρτες της Apple ή κάποιο άλλη εφαρμογή;

Keywords
Τυχαία Θέματα