ASUS UX31 Zenbook, Μετά από μια εβδομάδα εντατικής χρήσης [δοκιμή]

10:31 4/1/2012 - Πηγή: TechBlog

Θυμάστε το unboxing που είχαμε κάνει παραμονή Χριστουγέννων στο Ultrabook ASUS UX31 Zenbook του Φίλιππα; Σε εκείνο το άρθρο πολλές ήταν οι ερωτήσεις σας σχετικά με την απόδοση του φορητού και ο Φίλιππας (aka Rapid) επιστρέφει μετά από μια εβδομάδα εντατικής χρήσης. Παραθέτω το κείμενό του με τις σημαντικές παρατηρήσεις του.

Το ASUS UX31 Zenbook κοστίζει 1300 ευρώ.

«Επανέρχομαι για το θέμα του hands on review μιας

και το ζήτησαν 2-3 άτομα. Μετά από μία βδομάδα εντατικής χρήσης της συσκευής είμαι αρκετά ευχαριστημένος σαν σύνολο. Η απουσία dedicated chip για την κάρτα γραφικών δεν είναι τόσο σημαντική όσο μου φάνηκε στην αρχή, βέβαια είμαι συνηθισμένος σε high end hardware και η παραμικρή καθυστέρηση με ενοχλεί, οπότε για κάποιο μέσο χρήστη φαντάζομαι το overall UX θα είναι καλό.

Πριν καν ξεκινήσω τα installation έκανα όλα τα updates software/hardware (δεν έκανα update στο firmware του bios αλλά δεν είδα κάποιο από τα προβλήματα που περιγράφουν για την version που είχε πάνω). Τα gestures του track pad (το οποίο να προσθέσω ότι είναι τεράστιο, για όσους δεν το πρόσεξαν) δουλεύουν μια χαρά και απορώ πως χρησιμοποιούσα laptop μέχρι τώρα που δεν είχε αυτά Gestures με 2-3 δάχτυλα όπως maximize, δεξί click, next, back, level up, show desktop, quick select και άλλα.

Το track pad κλειδώνει μόλις αρχίσεις να γράφεις στο πληκτρολόγιο για αν μην κουνιέται από μόνος του ο κέρσορας, λόγο του μεγέθους του, και έχει διάφορα modes για το πώς ξεκλειδώνει – το αφίσα στο default γιατί με βόλεψε (χρήση στο κέντρο για να ξεκλειδώσει).

Η μπαταρία καλύπτει 4.30 ώρες συνεχούς χρήσης κάτι που θα ανοίξει λογικά περισσότερο με την χρήση. Το ανεμιστηράκι που έχει δεν κατάφερα να το κάνω να ξεκινήσει και το περισσότερο που ζεστάθηκε ήταν όταν έβαλα να δω ένα blue ray ( αντιγραμμένο στον SSD δεν έχει drive το ultra book ). Μιας και είπα για full HD παίζει απροβλημάτιστα τα πάντα χωρίς να χάνει frame (βέβαια η ανάλυση του δεν είναι 1080p), αλλά άμα αρχίζετε να το πιέζεται με καμία 3-4 παράλληλα προγράμματα σε multitask αρχίζει και μπουκώνει η CPU.
Όσων αφορά την εγγύηση παρότι από το μαγαζί μου είπαν ότι είναι για 1 χρόνο εσωτερικά στην συσκευασία αναφέρει 2 χρόνια κάτι που συνάδει με την σχετική κοινοτική οδηγία.

Στο installation ήταν σκυλί το laptop. Ο σκληρός γράφει περίπου 95MB/s read και κάτι λιγότερο στο write. Δεν συνάντησα κάποιο ιδιαίτερο θέμα που να έχει σχέση με το hardware. To μόνο θεματάκι που είδα είναι ότι ξεκίνησε με Ιταλικά και μιας και δεν είχε Ultimate μέσα έπρεπε να κάνω restore για να το ξεκινήσω με Αγγλικά (το οποίο format/install πήρε γύρο στα 20 λεπτά όλο μαζί).

Το πληκτρολόγιο τελικά δεν είναι τόσο buggy όσο είχα διαβάσει στην αρχή. Όντος δεν κάνει register μερικά keystrokes σποραδικά αλλά δεν είναι τόσο θέμα, το συνήθισα και δεν χάνω κανένα. Το wifi του είναι μάλλον εκπληκτικό γιατί στο σημείο που είναι το κρεβάτι μου καμία συσκευή μου δεν έχει σήμα αλλά αυτό βρίσκει 4/5 :)
Το face recognition π

Keywords
Τυχαία Θέματα