Ζήτησε εξηγήσεις από την ΕΠΟ η UEFA

21:21 5/12/2014 - Πηγή: AEK365

Μπορεί στην Ελλάδα κορυφαία ΜΜΕ και οι αθλητικοί εισαγγελείς να μην έχουν ακόμα ασχοληθεί με τις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν για την εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο όμως δεν ισχύει κάτι παρόμοιο με την UEFA. Οι εξελίξεις προβλημάτισαν τη διοίκηση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας η οποία παρενέβη ήδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες άνθρωποι της UEFA

επικοινώνησαν σήμερα με στελέχη της ΕΠΟ και ζήτησαν εξηγήσεις για τα όσα συμβαίνουν στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ζήτησαν πληροφορίες και στοιχεία για την υπόθεση και τις διώξεις που ασκήθηκαν για την εγκληματική οργάνωση. Παρότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος επιχείρησε να υποβαθμίσει το γεγονός οι πληροφορίες αναφέρουν πως η UEFA θα στείλει εκπροσώπους της στην Αθήνα για να ενημερωθούν απευθείας από τους εισαγγελείς.

Τα στοιχεία που έχουν προκύψει και ο παγκόσμιος σάλος που προκλήθηκε από την υπόθεση έχουν θορυβήσει τους ανθρώπους της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας που κινούν τις διαδικασίες για να αποκτήσουν ιδία εικόνα για το θέμα.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται πριν την επικείμενη συνάντηση εκπροσώπων της UEFA και της FIFA με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανό με αντικείμενο συζήτησης το σχέδιο του νέου αθλητικού νόμου και την παραβίαση του αυτοδιοίκητου του ποδοσφαίρου. Η υπόθεση αποτελεί ένα ακόμα "όπλο" για τον υφυπουργό στην προσπάθεια να κάμψει τις όποιες αντιρρήσεις πιθανών θα υπάρξουν για ριζικές αλλαγές στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Οι διώξεις αποτελούν την καλύτερη απόδειξη πως ο νέος αθλητικός νόμος πρέπει να προχωρήσει και χρειάζονται δραστικά μέτρα για να παταχθεί η διαφθορά στον ελληνικό ποδόσφαιρο παρά τις... αντιρρήσεις με πρόσχημα το αυτοδιοίκητο.

Keywords
Τυχαία Θέματα