Ζευγάρι υποστηρίζει ότι μπορεί να είναι οι γονείς της Μαρίας

17:02 20/10/2013 - Πηγή: AEK365

Χιλιάδες τηλεφωνήματα δέχεται τις τελευταίες μέρες το «Χαμόγελο του Παιδιού» και η αστυνομία για την υπόθεση της μικρής Μαρίας που εντοπίστηκε σε καταυλισμό Ρομά. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι μπορεί να είναι οι γονείς της, ενώ άλλοι θέλουν απλώς να βοηθήσουν όπως μπορούν.

Ωστόσο, μια από τις υποθέσεις ερευνάται πιο εκτενώς από την αστυνομία. Πρόκειται για ένα ζευγάρι που εμφανίστηκε στην αστυνομία Θεσσαλονίκης και εκφράζουν βάσιμες υποψίες ότι η Μαρία μπορεί να είναι

παιδί τους και γι' αυτό ζητάνε να γίνει άμεσα τεστ DNA.

Σύμφωνα με το ζευγάρι, η γυναίκα γέννησε το 2009 στον κόσμο ένα κοριτσάκι στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο. Τότε, οι γιατροί τους είπαν πως το παιδί γεννήθηκε νεκρό και το έθαψαν.

Το ζευγάρι μη μπορώντας να πιστέψει τότε τι είχε συμβεί, ζήτησε να γίνει εκταφή για να δουν το παιδί τους. Τότε βρέθηκαν μπροστά σε μία συγκλονιστική αποκάλυψη. Το φέρετρο ήταν άδειο.

Σύμφωνα με τους ίδιους, το παιδί τους έπεσε θύμα κυκλώματος αρπαγής βρεφών και τώρα ζητούν να ανοίξει και πάλι ο φάκελος της υπόθεσής τους.

Μάλιστα ο πατέρας, που δεν αντίκρισε ποτέ το παιδί του ούτε ζωντανό, ούτε νεκρό όπως του είχαν πει ότι είναι, πήγε στην αστυνομία και ζήτησε να γίνει ξανά τεστ DNA για να διαπιστωθεί αν η μικρή Μαρία είναι το δικό του παιδί.

«Είχαμε υπόνοιες ότι το δικό μας το παιδί είχε πέσει θύμα εμπορίας βρεφών και δεν είχε πεθάνει όπως αρχικά μας είχαν πει. Είχε γίνει εκταφή, αλλά δε βρέθηκε ποτέ πτώμα. Και από τότε ψάχνουμε να βρούμε το παιδί μας», υποστηρίζει ο πατέρας.

Σύμφωνα με τον πατέρα, εκτός από το φύλο και τη χρονολογία γέννησης του παιδιού που ταυτίζονται, ταιριάζουν και τα χρώματα της Μαρίας, καθώς ο πατέρας έχει συγγενείς πρώτου βαθμού με καταγωγή από Σκανδιναβία. Μάλιστα και το αγοράκι που έφεραν στη ζωή αργότερα έχει επίσης πράσινα μάτια.

Το ζευγάρι έχει δώσει ήδη δείγμα DNA και περιμένει να γίνει η αντιπαραβολή με αυτό του κοριτσιού. Τώρα αναμένεται να αποδειχθεί αν όντως το παιδί είναι δικό τους.Η Μαρία αυτή τη στιγμή φιλοξενείται στο Χαμόγελο του Παιδιού, η οποία προσπαθεί να προσαρμοστεί μετά το πρώτο σοκ του αποχωρισμού από την αυτή που πίστευε ως οικογένειά της.

Σύμφωνα με την Π. Πετροπούλου, ψυχολόγο στο Χαμόγελο του Παιδιού, «υπάρχει σύνδεση, υπάρχει ένας δεσμός ο οποίος ανάλογα με την περίπτωση υπάρχει ένα αρνητικό ή θετικό πρόσημο. Ακόμα και σε περιπτώσεις καταγγελιών που παιδιά κινδυνεύουν μέσα στην ίδια τους την οικογένεια βλέπουμε ότι υπάρχει δυσκολία στον αποχωρισμό».

Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει η ψυχολόγος η Μαρία ζητάει να μάθει ελληνικά, ενώ παράλληλα παίζει και ζωγραφίζει.

Keywords
Τυχαία Θέματα